SakariRajamaki

Suomi toistamassa Ruotsin tekemät virheet maahanmuutossa

Suomi on jo siis  laadullisesti pahasti epäonnistunut maahanmuuttossa. Maahanmuuttajien rikollisuustilastot ovat karua luettavaa. Tulevaisuus ei näytä yhtään valoisammalta, sillä maahanmuuttaja nuorten syrjäytymisriski on viisinkertainen kantaväestöön verrattuna. Koulut alkavat maahanmuuton ansiosta jakautua hyviin ja huonoihin kouluihin, tämä on yleensä ollut ensiaskel gettoutumis kehitykselle. Polttoaineena maahanmuuttajien ongelmille toimii heidän huono työllistymisasteensa, joka on vain vähän reilut 50 prosenttia. Onko se edes mikään ihme, ettei monesti huonosti kieltä osaavilla maahanmuuttajilla ole töitä, kun työt ovat kantaväestölläkin kortilla.

Mikä olisi ratkaisu maahanmuuttajien työllistymis ja muihin ongelmiin? Ratkeavatko ongelmat maahanmuuttoa lisäämällä? Tätä mieltä ollaan näköjään ainakin Keskutassa,Kokoomuksessa,Vihreissä ja Kristillisdemokraateissa, sillä nämä puolueet haluaisivat lisätä maahanmuuttoa saatavuusharkinnan poistolla kaikilta maahanmuuttajilta. Tämä siitäkin huolimatta, että Ruotsi ja Tanska ovat tässä pahasti epäonnistuneet.
http://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/ihmiskauppa-rehottaa-ruotsissa-j...

– Työluvat ovat yleistyneet etenkin siivousalalla, rakennusalalla ja muilla aloilla, joissa ei ole edes ollut tarvetta ulkomaiselle työvoimalle. 66 prosenttia työluvista menee nykyisin näille aloille.

Ruotsista voi ostaa työluvan
Saatavuusharkinnan ottaminen pois viranomaisilta on Ingessonin mukaan lisännyt Ruotsissa työlupien laitonta kauppaa. Maahan pyrkivät ovat joutuneet maksamaan ihmissalakuljettajille suuria summia päästäkseen Schengen-alueelle.

– Tiedämme tapauksia, joissa ihminen on joutunut maksamaan jopa 25 000 euroa työluvasta.

– Liitot ovat tehneet tarkastuksia yrityksiin ja havainneet, että yhdeksällä kymmenestä ulkomaalaisesta ei ollut työehtosopimusten mukaisia työehtoja.

Jos tämän lisäksi vielä taakanjakomekanismi menee EU:ssa läpi, niin Ruosin maahanmuutto katastrofi toistuu myös Suomessa. On vaikea ymmärtää puolueita, jotka haluavat lisätä entisestäänkin maahanmuuttoa, vaikka varoittava esimerkki maahanmuuton epäonnistumisestä löytyy aivan vierestä. Itseasiassa meillä on Eurooppa täynnä varoittavia esimerkkejä. Ovathan ainakin Ranskan, Saksan ja Britannian johtajat todenneet maahanmuuton pahasti epäonnistuneen.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/103966-liittokansleri-merkel-%E2%80%9Dm...
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/cameron-monikulttuurisuus-o...
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/8317497/Nicolas-...

Mielestäni mainitsemieni puolueiden järjetön idea maahanmuutton lisäämiseksi on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle, siksi olen yrittänyt nostaa niitä esille. Huomiota on saanut paljon enemmän rasismi kitinä perussuomalaisten maahanmuutopoliittisesta asiakirjastasta, varsinkin täällä Usarissa.  Samalla logiikalla, jolla persujen maahanmuutto asiakirja tuomitaan rasistiseksi, pitäisi tuomita siksi myös posiitivinen syrjintä. Mutta kuulemmeko näiltä samoilta ihmisiltä rasismi kitinää positiivisesta syrjinnästä? Jostain kumman syystä emme kuule. Itseäni harmittaa eniten se, että eduskutantapuolueista kaikkein lähimpänä täysijärkisyyttä oleva maahanmuuttosta tehty kannanotto, saa huomiokseen lähinnä vain älytöntä rasismi kitinää.

Olen jos kuullut ihmettelyjä siitä, miksi maahanmuutto keskutelu on usein niin kiivasta. Yksi syy löytyy varmasti ihmisten syylistämisestä. Paras esimerkki tästä nähtiin vuonna 2010, jolloin Hesari teki maahanmuuttotutkimuksen, jossa kysyttiin, että haluaisitko lisää maahanmuuttajia Suomeen? Vastaajista 60 prosenttia vastasi kielteisesti. Media nosti tästä hirvittävän syyllistämiskampanjan kansalaisia kohtaan, eli ihmisiä siis käytännössä syyllistetään siitä, jos käyttävät omia aivojaan, eivätkä usko kaikkea sitä propagandaa,  jota heille syötetään maahanmuutosta. Osa kansasta myös ymmärtää hyvin, että nykyinen kehityskulku johtaa Ruotsin kaltaiseen maahanmuutto katastrofiin.

Myös Juhana Vartiasen esittämät ajatukset maahanmuuttosta suututtavat ihmisiä. Esimerkiksi hänen mukaansa  työllisyysaste lähtee nuosuun maahanmuuttoa lisäämällä. Ihan vaan sellainen kysymys, että miksei näin ole sitten tähänkään asti tapahtunut? Sillä jos Suomessa maahanmuuttajien työllisyysaste on Suomessa vähän yli 50 prosenttia ja kantaväestön 69 prosenttia. Sitten vielä verorahoitteisena väkisin pidetty YLE päästää tämän Vartiaisen sinne hourimaan maahanmuutosta, ei siis mikään ihme, jos ihmiset ovat kiukkuisia.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Tosta saatavuusharkinnan poistamisen epäonnistumisesta ei tarvitse lähteä etsimään esimerkkejä edes Suomen rajojen ulkopuolelle. Sillä Uudenmaan Ely-keskus poisti pk-seudun siivoojilta saatavuusharkinan, vaikka Uudellamaalla oli yksin laitossiivoojia työttömänä 889 henkilön verran. Avoimia työpaikkoja samana aikana oli 306.

Työttämien siivojien töihin houkkuttelemiseksi olsi varmasi ollut keinoja käytettävissä, sillä siivojien palkkaus ja työehdot ovat sen verran huonoja. Aloittelevan siivoojan, joka on ollut riittävän onnekas saadakseen täydet työtunnit, palkka on hieman yli 1400 euroa kuussa. Brutto. Samalla työsuhteet ovat usein epävarmoja, kohteita paljon ja mitoitukset, toisin sanoen normit sille minkä aikaa yhtä kohdetta saa kerrallaan siivota ovat tuottavuusvaatimusten myötä vedetty erittäin kireälle. Palkkojen ja työehtojen parantamiseen olsi siivousfirmoilla ollut kyllä varaa sillä, ne tekevät usein suuria voittoja

Koko artikkelin siis voi lukea täältä https://esasuominen.wordpress.com/tag/saatavuushar...

Tämä saatavuusharkin poistaminen on siis johtanut entistä räikeämpään ulkomaalaisten siivojien hyväksikäyttöön.
http://yle.fi/uutiset/ulkomaalaistaustaisten_siivo...

Esa Niemi

Jokaisen tulisi kysyä itseltään mitä tavoiteltavaa meillä on siinä, että jatkamme muiden jo aiemmin toteuttamaa maahanmuuttopolitiikkaa, joka ei johda mihinkään hyvää. Siinä häviää me, yhteiskunta ja maahanmuuttajatkin. Otamme valtavia riskejä ja tiedämme jo ennakkoon etteivät nämä johda mihinkään tavoiteltavaan tilaan. Pelaamme uhkapeliä lastemme tulevaisuudella pelissä, jossa potentiaalinen voitto on pelkkää puhetta ja riskit ovat valtavia.

Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuuttopolitiikka ja tuloksista on pakko puhua, vaikka se tekisi kipeää. Nykyinen maahanmuuttopolitiikka ei ole ainoa vaihtoehto ja meillä on lukuisia vaihtoehtoja edetä tästä eteenpäin.

Me emme häviä siinä mitään, että siirrymme vastuuttomasta maahanmuuttopolitiikasta vastuulliseen ja maltti on valttia aivan kuten kaikessa muussakin politiikassa ja toiminnassa.

Olemme jo neljännesvuosisadan ajan kokeilleet vastuutonta maahanmuuttopolitiikkaa ja nyt on korkea aika painottaa määrän sijaan laatua sekä kotoutumisen tuloksia niin meidän kuin maahanmuuttajien näkökulmasta.

Vartiaisen teoria työvoiman lisäämisestä on hataralla pohjalla kun meidän varsinainen ongelma on ivestointiasteen ja työvoiman kysynnän lasku. Vartiaisen teoria on muutoinkin yhtä hataralla pohjalla kuin se, että meillä on alle 5 vuotta aikaa saada ne 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä tai maailmanloppu iskee silloinkin.

Pertti Heinonen

Ettemme joutuisi Ruotsin kaltaiseen hallitsemattomaan tilanteeseen jossa maa on käytännössä jo muualta tulleiden käskyvallassa ja jossa tavallinen perus-svensson ei pian uskalla poiketa kioskilla ilman naapuruston tukea, on ainut ratkaisu äänestää seuraavissa vaaleissa PERUSSUOMALAISIA. Muut puolueet ovat vain lisäämässä holtitonta turvapaikkaturismia ja lyhytnäköisellä mutu-politiikallaan tuhoavat vielä viimeisenkin maan euroopassa jossa ei VIELÄ ole massiivista mamu-ongelmaa. Gallup tilastojen kärjessä keikkuva Keskustakin on Juhana Vartiaisen kanssa samoilla linjoilla että loputkin suomalaiset joutavat 9 euron pakkotöihin ja mamut tekevät työt. Muista äänestää oikein.
PS.
Piantulee aika jolloin vapaa liikkuvuus Ruotsin kanssa pitää pistää poikki ja alkaa vaatia passia ja viisumia tulijoilta. Ruotsin kultakortti kela ei selviä enää montaa vuotta tästä aivan holtittomasta tulija vyörystä ja silloin Hassan ja Ali tähyävät rajan yli Suomeen...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Pertti osaatko kertoa tarkemmin mitkä kaikki puolueet(kokoomus?) Ovat mukana tämän 9 euron pakkotyön luonnissa? Onko sulla antaa linkkiä siihen. Voisin yrittää nostää tätäkin asiaa esille.

Periaatteessa ymmärtäisin ton 9 euron kuntouttavan työn, jos se tehtäisin maksajan eli valtion hyväksi. Mutta sitä en, jos nämä 9 euron tyypit työskentelevät voittoa tavoittelevan yksityisen yrityksen palveluksessa.

Tästä on esiintynyt jo jonkin verran väärinkäytöksiä http://mariatolppanen.blogaaja.fi/kuntouttavan-tyo...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Suomalaiset siis yritetään orjuuttaa tolla 9 euron kuntouttavalla työllä. Maahanmuuttajiin Keskustalla ja Kokoomuksella on toisenlainen lääke molemmat pyrkivät lisäämään maahanmuuttoa mahdollisiman paljon. Lisäksi molemmat pyrkivät siihen, etteivät maahanmuuttajat saisi oikeuksiaan. Esimerkiksi kun nämä puolueet olivat yhtä aikaa hallituksessa, niin ne eivät suostuneet antamaan ammattiliitoille kanneoikeutta, joilla ammattiliitot olisivat huomattavasti paremmin pystyneet puolustamaan ulkomaalaista työvoimaa. Eli tälläistä toiminta tapaa voidaan kutsua rasismiksi.
http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Vielä tosta rasismi kitinästä vielä sen verran että, sitä saimme taas kuulla pari päivää sitten joka puolelta, kun Halla-aho arvosteli ehdolla olevia maahanmuuttaja ehdokkaita. Halla-ahon ei varmasti suhtaudu kielteisesti maahanmuutta poliitikkoihin heidän etnisyytensä takia, sillä ei hänellä on ainoastaan hyvää sanottavaa persujen euroryhmän johtajasta, joka sattuu olemaan muslimi.

Se näyttää olevan aina automaattisesti rasismia, jos Halla-aho arvostelee jotain maahanmuuttajaa tai maahanmuuttopolitiikkaa. Pitäisikö tämä lisätä Wikipediaan rasismin määrityksiin?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Anna Maria Gutierrez Sorainen näkee keskustelun ytimessä kritiikin puolueiden tekopyhyyttä kohtaan näin:
http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188075-osaank...

"Soininvaara jättää kuitenkin kertomatta, että Halla-ahon kritiikki kohdistuu myös puolueisiin ja siinä Halla-aho ei ole mitenkään ihan väärässä. Halla-aho "Ehdokkaiden heikkolaatuisuus taas johtuu vain siitä, että mamuihin suhtaudutaan edelleen toteemiolentoina, joilta ei odoteta eikä edellytetä sitä mitä kaikilta muilta." Itse olen sanonut sen toisin usein. Maahanmuuttajia suhtaudutaan lukutaidottomina reppanoina, joita pitää paimentaa."

Pekka Heliste

Soininvaara paljastaa blogissaan maahanmuuton todellisen tarkoituksen
Tarkoitus on luoda maahan paarialuokka, joka huolehtii siitä, että eliitillä on halpoja palveluita.Ajatus kumpuaa äärioikeistolaisesta friedmanilaisesta talousajattelusta

"Humanitaarinen maahanmuutto on helpottanut merkittävästi työvoimapulaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä. Onko tämä oikein vain väärin? Toisena vaihtoehtona olisi ollut nostaa bussikuskien palkkaa. Palkat olisivat paremmat ja bussimatkat kalliimpia. Ulkomaisen työvoiman tarjonta pitää matalia palkkoja matalina ja toisaalta hyödykkeiden hintoja halpoina. "

http://www.soininvaara.fi/2011/08/01/hallitus-jarr...

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Asioita voidaan ajatella toisinkin. Esimerkiksi vihreiden kanta on se, että maahantulijoita pitää saada huomattavasti enemmän. Vaikuttajista Osmo Soininvaara ja Anni Sinnemäki mm. asuvat Helsingin Katajanokalla. Maahanmuuttajista heidänkin on helppo saada hyvin halpoja siivoojia ja kotiapulaisia. Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki voi vielä edistää asuinrakentamista joka on suunnattu maahanmuuttajille.

Nuo kaksi edustavat tyypillistä vihreää, joka on kunnan tai valtion palveluksessa hyväpalkkaisessa toimessa ja aivan vailla kokemusta tahi tietoa tavallisen kansalaisen normaalista elämästä.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Espanjalaismies kommentoi suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa ja eduskuntavaaleja:

https://www.youtube.com/watch?v=YWxhi6y45FE

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kun naisille ollaan näitä kiintiöitä järjestämässä niin eikö maahanmuuttajille pitäisi kanssa varata, sanotaan 20% osakeyhtiöiden hallituspaikoista. Samoin kiintiöidään suomalaisen virkamieskoneiston sisältä joku osa maahanmuuttajille. Potkitaan 1/5 päättäjistä/johtajista pihalle ja maahanmuuttajia tilalle.
Miksi?
Koska kiintiöimällä hallituspaikkoja sukupuolen mukaan poistetaan osaamistaso valintakriteereistä. Ja tosiaan kyllähän herrat haluaa maahanmuuttoa, eihän heidän työpaikat ole vaarassa. Pyritään tällä vain tiputtamaan normityöläisten palkkatasoa.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20130729051602/epicrapbattlesofhistory/images/0/07/Facepalm_(1).png

Keijo Räävi

Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut täydellistä koska meillä ei pilapiirtäjiä ammuta eikä autot pala kaupungilla.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Vielä.
Suomi ottaa jotain tuhat turvapaikan hakijaa vuodessa, ruotsi toistasataa tuhatta.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Tässä on jälleen malliesimerkki siitä miten maahanmuuttokeskustelussa huomio siirretään älyttömään rasismi kitinään.
http://www.hs.fi/tiede/a1424929157467?jako=2aac4db...

Hesarin kannattaa näin tehdäkkin, sillä kun vähän aikaa sitten se julkaisi täysin kritiikittömästi EVAN raportin maahanmuutosta, jossa todettiin, että maahnmuutto pitää kaksinkertaistaa nykyisestä. Kommettiosastolla sadasta varmaan 98 suhtautu kielteisesti tähän artikkeliin.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Kirjoituksesi on erittäin hyvä ja sitä vastaan on hankala hyökätä asia argumentein. Johtuuko juuri siitä, että se on hautautunut jonnekin ja piti erikseen käy etsimässä päivämäärän mukaan, kun halusin palata tähän kirjoitukseen? Totta tai ei, mutta vastustajat eivät kuitenkaan ole tätä tulleet kommentoimaan. He selvästi huilivat jaksaakseen taas kysyä rasismista ja onko rasisti ja joko saa rasista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset