SakariRajamaki

Nyt selvisi miksi Huhtasaarta inhotaan niin kovasti

Olen jo pitkään ihmetellyt sitä inhoa jota Laura Huhtasaari saa osakseen suvaitsevaistolta, vaikka hän aina käyttäytyy asiallisesti. Hän myös aina iloinen ja hänellä on selvästi positiivinen elämänasenne. Miten on mahdollista, että tälläinen ihminen saa niin paljon viihaa päälleen, että hänen talonsa ikkunat särjetään ja hänen päälleen syljetään?

Uskon, että keksin tähän selityksen seurattuani Ruotsin vaaleja. Jimmy Åkesson sanoi, etteivät maahanmuuttajat sopeudu Ruotsiin. Hän tietysti tarkoitti humanitaarisin syin tulleita maahanmuuttajia, koska sen kaltaisen maahanmuuton kanssa Ruotsi on ongelmissa. Tästä "suvaitsevais"puolueiden ehdokkaat raivostuivat. He edes yrittäneet kumota Åkerssonin väitettä, vaan sainoivat ettei näin saa puhua.

Myös Huhtasaari on sanonut aivan saman asian monta kertaa ihan suoraan. Olen kiinnittänyt huomiota, ettei kukaan ole vaaliväittelyssä edes yrittänyt kumota tätä väitettä. Ainakin Hanna Sarkkinen on sanonut ihan suoraan eduskunnassa, ettei tästä asiasta saa puhua. Kyseessä on siis vihatotuus, eli suvaitsevaiston mielestä epämielyttävä tosiasia, joita ei saa sanoa ääneen. Miten voidaan tehdä järkeviä päätöksiä, jos tiettyjä tosiasioita saa sanoa ääneen? No ei mitenkään, jos katsotaan puolueiden, jotka haluavat rajoittaa sananvapautta maahanmuuttopoliittisia linjauksia

Sitäkään en uskolla sanoa mistä päin nämä maahanmuuttajat ovat, jotka eivät sopeudu Suomeen ovat, koska siitä syystä on aikaimmin poistettu kirjoituksiani. Sekin on siis vihatotuus. Näitä vihatotuuksia rupeaa olemaan, niin paljon, että moni ei uskolla kertoa ääneen omia maahanmuuttokriittisiä mielipiteitään, eikä uskolla mennä maahanmuuttokriittisiin mielenosoituksiin. Siks yritän itse tuoda esille miten naurettavaa on kietää asioita puhuminen. Tämän takia olen kritisoinut ylläpitoakin älyttömistä poistoista.

Itse en enää välitä rasistiksi leimaamisesta, sillä jos ihmiset eivät välitä rasistikortin käytöstä se menettää merkityksensä. Tämän on Jari Tervo myöntänyt ihan suoraan.  Ongelma myös siinä, että suvaitsevaisto yrittää jatkuvasti laajentaa rasismi sanan määritelmää. Kaikissa sellaisissa maissa joissa maahanmuutosta voidaan puhua ihan suoraan harjoitetaan vastuullista maahanmuuttopolitiikkaa.  Tämän takia asioista puhuminen on niin tärkeää.

Ps. Anteeksi jos on kirjoitusvirheitä normaalia enemmän. Syy on pienessä kapulassa, silti ajattelin kirjoittaa jutun nyt, koska aihe on nyt pinnalla. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (112 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Onko "kapulassa" kirjoitusvirhe?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Raimo ei ole tahallani kirjoitin sen noin:)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Lähes aina kun kirjoitan suvaitsevaistos, joku tulee kysymään mitä sillä tarkoitan. Kysymys on kuitenkin epäreilu, sillä olen tehnyt yhden blogikirtuksen, jossa perustelen mitä sanalla tarkoitetaan. Ylläpito kuitenkin poisti kirjoituksen , eikä suostunut kertomaan syytä poistolle.

Mutta olen varma, että Usarilaiset suunnillee tietää keitä sillä tarkoitan. Eihän maahanmuuttokriitisetkään koskaan kysele mitä vähän epäselvät termit tarkoittavat. Esim Halla-ahalainen, soinilailainen tai rajakki sanat. Todellisuudessa tällä tyhmäksi tekeytymisellä yritetään vain sotkea keskustelua.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Samoin Riikka purra saa melkoista vihapuhetta osakseen, vaikka hänkin käyttäytryy aina tosi asiallisesti

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3756131732...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiköhän se vihastuminen Ruotsissa johtunut siitä, että kaikkien turvapaikanhakijoiden laittaminen samaan muottiin on tyhmää ja tietämätöntä.

Maahanmuutosta voi olla eri mieltä, mutta pitää ymmärtää, ettei ne tulijat ole mitään kiviä, joita voi kaikki kohdella samalla lailla, eikä tarvitse miettiä millaisia ihmisiä tulee ja mitkä ovat kenenkin tarpeet.

Ilmeisesti sinäkään et ymmärtänyt mistä on kysymys, se, että Huhtasaari ei ymmärrä, se ei tule kyllä kenellekään yllätyksenä, jos on edes muutaman hänen kirjoituksensa lukenut.

Minusta kuitenkin Huhtassari on pikemminkin hauska ja huvittava, kuin vihattava, sillä pyrky on niin kova, ettei tahdo oikein ajatus pysyä vauhdissa mukana. :)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Niin Äkersson sanoi, ettei maahanmuuttajat sopeudu. Mutta kaikki ymmärtää, ettei hän tarkoittanut joka ainoata maahanmuuttajaa, vaan hän tienkin tarkoitti ettö humaanitaarisin syin tuleet maahanmuuttajat aiheuttavat massoina isoja ongelmia gettoutumista,syrjäytymistä, työttömyyttä jne.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai, sä tiedät jo mitä Åkesson ajattelee ja tarkoittaa.

Mielenkiintoista.

Mun mielestä hän tarkoitti juuri sitä mitä sanoi, sitä ei tarvitse kaunistella.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #9

Åkesson ajattelee samoin kuin Donner, suomalaisetkaan eivät ole kotoutuneet Ruotsiin 50 vuodessa? Ei kaunistellut Donnerkaan. Kiveen hakattu totuus, sinun osaltasi tosin puuhun veistettyyn.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #23

Juuri näin! 28 vuotta on mennyt täällä Ruotsissa, tämän ajan perusteella voi sanoa, että Åkesson puhui totta ja suoraan asiasta, jota yleensä kaunistellaan.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #23

"Åkesson ajattelee samoin kuin Donner, suomalaisetkaan eivät ole kotoutuneet Ruotsiin 50 vuodessa? Ei kaunistellut Donnerkaan. Kiveen hakattu totuus, sinun osaltasi tosin puuhun veistettyyn"

Ei saa sanoa, etteivät humanitaarisin syin tulleet työllisty, mutta niin voi sanoa, etteivät suomalaiset ole kotoutuneet. Tässäkin selvä kaksoisstandardi. EI ole ensimmäinen kerta kun samat standardit eivät koske valkoisia, kuin muun värisiä.

Enpä ole koskaan kuullut, että suomalaislähiöissä ampulanseja tai poliiseja kivitettäisiin. Altenative for Swerige aloittaa yleensä vaaltilaisuudet, niin että esittelee maahanmuuttajielle lentoaikatauluja heidän kotimaihinsa. Mutta en ole koskaan nähnyt Suomea niiden joukossa. Niitä maita Trump kutsuisi Shithole countryiksi. Jos suomalaiset ovat niin huonosti kotoutuneet, miksi Suomi ei ole niiden maiden joukossa?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #47

47 Lukisit historiaa:

"During the 1960s and 1970s there was a significant influx of Finnish economic migrants into Sweden. Between 1950 and 1980 the number of Finns in Sweden increased from 45,000 to 250,000. Attitudes towards Finnish immigrants were quite negative is Sweden. Derogatory expressions "en finne igen" ("yet another Finn") "finnjävel" (equiavalent to "Finnish bastard") were commonly used. An antology Finnjävlar was published, in which 15 Swedish-speaking Finns describe their lives and lives of their parents in Sweden.

https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Finnish_sentiment
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?program...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #50

Puhuttiin tästä päivästä ei historiasta.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #9

Äkesson tosiaan puhui pelkästään työllisyydestä. Noiden muiden mainitseminen tossa edellisessä kommentissä laitetaan sen kapulan piikkiin:)

Mutta sana tarkkaan hänen lausunto meni näin

"Kunhan vain maahanmuuttajat saavat töitä, kaikki järjestyy kyllä" - niin on sanottu koko ajan. Mutta niin ei tapahdu. Siksi pitää esittää kysymys, miksi näiden ihmisten on niin vaikeaa saada töitä?"

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018090822011879...

Itse en saa tosta edes sanatarkasti nää, että tossa tarkoitetaan joka ikistä maahanmuuttajaa.

Jos joku sanoo, että kiinalaiset ovat lyhyempiä, kuin suomalaiset. Yleisesti sillä ei kukaan tarkoita, että KAIKKI kiinalaiset ovat lyhyempiä, kuin JOKA AINUT suomalainen. Tämä on sitä aivan samaa sanakikkailua, jolla yrittään väittää ettei ymmärretä mitä sana "suvaitsevainen" tarkoitattaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #44

Tuo on muuten aika hyvä esimerkki tuo Kiinalaispituus! Kiitoksia tästä, tulen käyttämään tätä tulevaisuudessa!

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Ongelma myös siinä, että suvaitsevaisto yrittää jatkuvasti laajentaa rasismi sanan määritelmää"

Pian joudun lähteä asioille, mutta uskon että joku saattaa tulla penäämään perusteluja tälle.

Esimerkiki Islamin arvostelu ei ole taatusti aikaisemmin määritelty rasismiksi. Eikä erästä toista aihetta, jonka mainitseminenkin johtaa täällä poistoihin.

Esim. Ruden Stilleri mukaan Islamin yhdistäminen väkivaltaan on rasismia.

https://areena.yle.fi/1-4411586

Harri Mulari

#22 juuri näin. Islam on täysin perseestä. Jatkumoa juutalaisuuden ja kristillisyyden kaltaisille Lähi-Idän aavikkouskonnoille, joille ei pitäisi olla mitään sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa uskonnonvapauden piirin ulkopuolella.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #41

Tulihan sieltä se perinteinen "kyllähän kristinuskossakin" Joka tulee joka ainoassa Usarin keskutelussa kun Islamia arvostellaan.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #48

#48 miten niin? Samaa paskaa hieman erilaisessa paketissa.

Eikä toi ollut edes se pointti. Islamia, juutalaisuutta, kristinuskoa, shintolaisuutta, hindulaisuutta, taolaisuutta jne jne on aivan sallittua arvostella ilman että tarvitsisi kuulla olevansa rasisti. Ei tartte edes pelätä mitään rikossyytteitä.

Kaikki nuo ovat taikauskoa, inhimillistä toki, mutta harhaista taikauskoa. Ja kaikkia uskontoja pitää silti saada Suomessa harjoittaa niin kauan, kun harjoittaminen ei johda henkiseen tai fyysiseen väkivaltaan. Ei uskonryhmien sisällä eikä niiden ulkopuolella.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #56

Oletko kuullut Halla-ahon tuomiosta, joka tuli uskonrauhanrikkomisesta?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #68

#68 Niin, meillä on sellainen lakipykälä jonka pohjalta tuomio langetettiin. Itse olisin valmis tuosta pykälästä luopumaan.

Halla-aho sai samalla lainvoimaisen tuomion myös kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #48

Tietysti kun kyseessä on saman jumalan usko. Juutalaisuus, kristinusko ja islam on täysin saman jumalan uskoa. Ne kuuluvat siis toisiinsa ja liittyvät toisiinsa.

Yritätkö jotenkin eriarvoistaa näitä lahkoja? Miksi?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #75

Ei mikään noista ole uskoista ole samanlaisia. Jeesus on huomattavati keskeisempi henkilö kristinuskossa kuin Islamissa. Ja Islamin tärkeintä henkilöä profeetta Muhamedia ei ole kristinuskossa lainkaan, joten eroja on paljon.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #81

Pieni näkemysero yhdestä puusepästä mutta kyseessä on kuitenkin abrahamilainen kirjausko jossa palvotaan samaa jumalaa.

Uskontokeskusteluissa on aina hyvä muistaa se yhdenvertaisuus. Islamia ei saa eriarvoistaa muihin uskontoihin nähden. Kaikki lahkot pitää asettaa samalle viivalle koska meillä on perustuslaissa se yhdenvertaisuus ja uskonvapaus.

Suomessa on oikeasti ongelmana kristinusko koska siihen kohdistuu eriarvoista kohtelua kun kirkot kuppaavat muutakin verovaroja kuin kirkollisveroa ja meillä on politiikassa peräti kaksi raamattupuoluetta.

Suomessa kaikki islam arvostelut ovat täysin nolla-arvoisia ellei ensiksi keskitytä siihen lahkoon mikä on ongelma suomessa. Meillä on jo näyttöä pyrkimyksistä lasten aivopesuun kuin eritasoisista homosyrjintä hankkeista.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #90

"Pieni näkemysero yhdestä puusepästä"

Oletko tutustunut lainkaan Raamattuun. Jeesus on kristityille Jumalan Poika ja Muslimeille vain yksittäinen profeetta.

"Suomessa on oikeasti ongelmana kristinusko koska siihen kohdistuu eriarvoista kohtelua kun kirkot kuppaavat muutakin verovaroja kuin kirkollisveroa"

Kirkon pitäsi erota valtiosta samaa mieltä. Mutta kirkkoon kuulumattamona maksan niin vähän kirkollisveroa, etten nää siinä ongelmaa.

"Suomessa kaikki islam arvostelut ovat täysin nolla-arvoisia ellei ensiksi keskitytä siihen lahkoon mikä on ongelma suomessa. Meillä on jo näyttöä pyrkimyksistä lasten aivopesuun kuin eritasoisista homosyrjintä hankkeista"

Tarkoitatkohan Jehovan Todistajia vai lestadiolaisista. Heidän aiheuttamistaan ongelmista kyllä mediassa puhutaan avoimesti. Mutta uskollan sanoa, että nämä uskonnot aiheuttavat huomattavasti vähemmän ongelmia kuin Islam. Kenenkään niitä arvostelevan ei tarvitse pelätä henkensä puolesta. Eivätkä nämä ukonnot aiheuta terrorismia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #100

#100
Eivätkä nämä uskonnot aiheuta terrorismia.
...................

Kyllä Kristinusko aiheuttaa terrorismia Palestiinan ja Israelin välisessä konfliktissa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #103

Israelilaiset ovat juutalaisia. Ja johtuuko Israelin iskut edes uskonnosta? Vai ovatko ne vain Israelin vastaus palestiinalaiselle terrorismille?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #106

#106
Palestiinalaisten terrorismi johtuu sionistikristillisyydestä joka on rasistinen uskonto ja hyväksyy väkivallan Palestiinalaisia kohtaan ja heidän maansa miehityksen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti Laura Huhtasaari on liian positiivinen ja iloinen ihminen, hänen kaltaistaan nykyisin näkee harvemmin. Laura Huhtasaaren onnellinen, positiivine ja iloinen asenne ilmeisesti ärsyttää joitakin ihmisiä.

Ihminen joka ei tunnista itsestään ainoatakaan ( onnellinen, positiivine ja iloinen ) piirettä itsestään, totta ihmeessä ei niitä saisi olla toisissakaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saa taas hävetä silmät päästään, kun Huhtasaari lähtee Ruotsiin ruotsidemokraattien vaalivalvojaisiin. Hän ei edes puhu ruotsia.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Haitanneeko tuo? Riikinruotsalaisille on vaikeaa saada selvää suomalaisen puheista, jos puhuu kouluruotsia tai vielä pahempaa: skärgårdssvenskaa. Itse annoin periksi jo kauan sitten ja puhun Ruotsissa englantia, ellei ole aivan pakko puhua ruotsia.

Harri Mulari

#10 presidentivaalien vaalikonevastauksessaan Huhtasaari puhui paitsi ruotsia niin myös venäjää.

Kumpaakaan ei osaa. Huhtasaari on patologinen varas ja valehtelija. Siitä tämä meidän kansan syvien rivien epäluulo häntä kohtaan.

Linkki lisätty: https://vaalikone.yle.fi/presidentinvaali2018/cand...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Puhuu, mutta millä tasolla? Jos hän sanoo, että hyvin kuka määrittelee mikä on hyvin. Huhtasaari varmasti osaa, jonkin verran puhua Ruotsia, koska hän ymmärräsi ruotsinkielisessä tentissä mitä puhuttiin. Ja aika vaikeaa ruotsinkieltä on noi vaalitentit

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #55

#55 Ruotsia Huhtasaari ei vaalitentissä osannut senkään vertaa, minkä virkamiesruotsi edellyttää. Se nauratti, että Ylen vaalitentissä Huhtasaari lupasi opetella ruotsia jos tulee valituksi.

Venäjää osaa korkeintaan parin fraasin verran.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #61

"Venäjää osaa korkeintaan parin fraasin verran"

Onko sulla tästä mitään tietoa?

Tossa vaalikoneessa ei ollut mitään vaihtoehtoja Osaanko Ruotsia :A: kohtuullisesti
B: Hyvin C: Erinomaisesti.

Koska Huhtasaari ymmärsi hyvin mitä puhuttiin YLEN vaalitentissä hänen täytyy osata kohtuu hyvin Ruotsia. Kaikkihan tietää, että kielenymmärtäminen on helpompaa, kuin puhuminen. Kyllä ton tentin perusteella voi tehdä johtopäätöksen, että Huhtasaari voi aivan hyvin pärjätä arki elämässä Ruotsilla.

Se, että otat ton ruotsin tikunnokkaan kertoo siitä, että keksimällä keksit negatiivisia asioita inhoomastasi henkilöstä. Tämä on aivan yhtä väsynyttä, kuin vouhotus Huhtasaaren uskonnosta, vaikka samasta asiasta jätetään joku Husu rauhaan. Jollakin keskustelijalla on kuva väärinpäin. Minun olisi aivan yhtä väsynyttä alkaa huomauttelemaan tälle tyypille siitä, koska muuten en pidä hänen mielipiteistään.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #72

#72 älä viitsi. Huhtasaari siis suorassa lähetyksessä vetosi siihen, että opettelee ruotsia jos tulee valituksi. Yhtään järkevää lausetta ei pystynyt ruotsiksi muodostamaan, ei edes sitä että aikoo opetella ruotsia.

Toivottavasti Huhtasaari lähtee europarlamenttiehdokkaaksi ja YLE järjestää samanlaiset jokaisen ehdokkaan kyselyt kuin viime kerralla. Ennalta sopimaton kysymys vieraalla kielellä oman kielitaitoilmoituksen mukaan. Ois hauska nähdä pystyykö Huhtasaari muodostamaan lauseen saksaksi tai venäjäksi. Siis jos ymmärtää kysymyksen mitä epäilen.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #80

Huhtasaarihan puhui YLEN ruotsinkielisessä vaalitentissä kokonaan suomea, joten hän ei edes yrittänyt vastata Ruotsiksi. Tosin kun esimerkiksi Kyllönen. Ruotsisia hän on kyllä joutunut opiskelemaan vuosia, mutta ei mikään ihme jos taidot ovat Ruostuneet, koska kyseessä on niin tarpeeton kieli. Juuri sen tarpeettomuuden takia Huhtasaari ei varmsti ole edes panostanut Ruotsiin. Järkevänä ihmisenä hän haluaa varasti panostaa tärkeisiin asioihin kuten englanninkieli. Hänhän on ollut Jenkeissä vaihdossa varmasti yksi tärkeä syy on kielitaito.

Mielummin puhuisi tarpeellisesta kielitaidosta, kuin lähes tarpeettomasta, jos Huhtasaaren kielitaidosta olet kiinnostunut. Ei hänen enkussaan ole mitään vikaa.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #82

#82 jos ei osaa edes auttavasti ruotsia niin silloin ei vastata kielitaidoksi ruotsia. Valehtelusta on kyse.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ruotsi on niin tarpeeton kieli, ettei siitä juuri kenellekkään Suomessa ole haittaa, jos ei osaa puhua. Huhtasaari pärjää tuollakin oikein hyvin englannilla.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Samoin kuin Bonnerin toimari, joka puhui Suomessa englantia saaden Donnerin ja krapuseurueen vetämään ärterna in i nenä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Englantia tosiaan... se todistaa, ettei kieli ja kulttuuri merkitse näille valekansallismielisille mitään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ruotsin ollessa kyseessä se isänmaallisuus näyttääkin olevan tärkeää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Myötähäpeän tunteminen on kaunis piirre ihmisessä.Toisaalta muiden tekemisistä ei kannata paskan vertaa huolta kantaa. Huhtasaari osannee itse vastata omista toimistaan ja myös kielitaidostaan.

Toki, minuakin kyllä naurattaa muistellessani presidentti Halosen ja ministeri Tuomiojan kommentointia. Suomea vietiin silloin oikein kansainvälisellä osaamisella maailman kartalle, ilman onnistumisia. Tai kuinka Koivisto, tuo emäkähmyjen umpimielinen isäsossu aikoinaan pelasi konklaavinsa kanssa.

Nyt naurattaa myös, kun muistelen sossujen -70 lukulaista Neuvostotoverien taka- ja etupuolen lipomista urakalla. Sillon se kyllä puistatti. Yök. Eikä muuten vieläkään tahdo puistatus loppua, kun Toveri Sorsaa, Ulpu Iivaria ja jalkaliikettään muistelee. Oli ne aikoja ne !

Sossuilla oli silloin jo kädet syvällä toisten taskuissa, eikä ne sieltä ole vieläkään nousseet. Mutta myötähäpeää en sossujen tekemisistä toki tunne. Itsehän ne omaan jalkaansa ampuvat.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Naurattaako sinua myös persujen Trumpin ahterin nuoleskelu?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei tietenkään se persuja naurata, koska Trump on äijä, voi koska vaan tarttua naisia haaroista.

Hakkarainen on ottanut vaan Trumpilta mallia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jos minulta kysyt, niin en nyt oikein tiedä, mistä nuoleskelusta on kysymys ?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #20

Niin. Tuollaiset höpsöttelyheitot ovat täysin katteettomia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Nyt eletään ihan eri maailmassa, eikä jollain vuosikymmenten takaisiin asetelmiin juuttuneiden ukonkäppänöiden traumoilla ole mitään merkitystä.
Näiden kansallismielipuolten kielikuvat ovat muuten alkeellisuudessaan yleensä säälittäviä, mutta joskus varsin huvittavia: Demarit siis ampuivat itseään jalkaan kädet syvällä toisten taskuissa? Ja vielä Neuvostoliiton taka- ja etupuolta nuollessaan?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

En noista äijänkäppänöistä sinänsä mitään tiedä, mutta nyt nukkavierua kansankynttilää kismittää selvästi, kun sossujen taannoisista tekemisistä puhutaan. Syytönhän minä sossujen tekemiin typeryyksiin olen.

Sossuille muuten ylipäänsä on yhteistä, että elelevät usein julkisella sektorilla yhteiskunnan rahoilla, ja sieltä turvallisista puskista sitten inisevät.

Ehdotan, että kaivat taas kerran natsi, vaskisti ja rasistikortit pöydälle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #24

Repo, pitäisikö sinun vierailla kirjastossa ja hakea lukemiseksi teoksia, kuten vaikkapa muistelmia, jotta tietäisit, että Kremlin takapuolennuolijat olivat kommunistit ja Suomen keskusta, jopa kokoomuksen "remonttiryhmä" Juha Vikatmaan johdolla ajoi SDP:n vasemmalta ohi mitä tulee suhtautumiseen NL:oon. Historian valossa kommunismin ykkösvihollinen ei suinkaan ole ollut poliittinen oikeisto vaan Sosialidemokraatit.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #34

Voi olla, että SKP, Keskustapuolue ja myös Kokoomus osallistuivat nuoleskelutalkoisiin. En ota siihen nyt kantaa.
Demarien reipasta tekemistä aiheen piiristä kyllä löytyy ihan riittävästi.

Vankileirien saaristoa koskevan suomenkielisen verrsion sensuuripäätöksen takana oli lienee taannoin pääministeri Kalevi Sorsa, vaikka Kekkosta epäiltiin.

Paavo Lipponen, Erkki Tuomioja ja Tarja Halonen olivat keskeisesti päättämässä Stasin arkistoista saatujen tietojen rajaamista, jemmaamista ja tutkinnallista käyttöä. Ao. henkilöt olivat kukin DDR n yhteyshenkilöitä aikanaan.

Demari Erkki Liikanen teki -74 eduskuntakyselyn, jossa moitittiin UM:n YYA-sopimusta käsitellyttä kirjaa siitä, että siinä oli konsultaatioartiklaa käsitelty tavalla, joka ei ollut Neuvostoliiton hyväksymä.

Samainen Erkki Liikanen oli mukana vasemmistolaisten kansanedustajien aloiteoperaatiossa nimikkeellä "Rauhan laki", jolla pyritiin kriminalisoimaan neuvostovastaisuus.

Sossut sananvapauden asialla, jo silloin. Eli ei mitään uutta auringon alla. Ja kaikki olivat päättävissä asemissa, ja julkisessa virassa. Yhteiskunnan varoilla. Tyypillisiä sossuja, veikkaan.

Lähteenä ao. tietoihin, omasta kirjahyllystä ” Vasemmalta ohi ” Rusi.

Käy kuule Arto kirjastossa hakemassa Sinäkin parempaa luettavaa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ei ne voinut nuolla taka- taietupuolta, niillä oli nimittäin pää syvällä perseessä. Tarvittaisiin tähystysnuolua paksusuolen ja ihon läpi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Uusi normaali katkeroittaa vihervasemmistoa, pettymys demokraattisiin muutoksiin on silmiinpistävää ja näkyy hyvin kommenteissa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mutta onneksi meitä katkeria vihervassareita hauskuuttaa pomminvarmasti muuan Makkonen, ettei aivan murjottamiseksi menisi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Näitä maahanmuuttaja lähiöitä on tutkittu jo 1960 luvulta saakka Jenkeissä ja ilmiö on maailmanlaajuinen "sosiaaliset ongelmat".

Kun puhutaan käsitteestä "valkovuoto", tällä tarkoitetaan valkoista hyvin toimeentulevaa väestöä muuttavat pois monikulttuurisesta asuinalueelta, kun taas huonosti toimeentulevat valkoiset jäävät.

Jenkeissä on nykyään mustien alueilla paljon hyvin toimeentulevia perheitä ja nyt Latinoiden saapumisesta heidän asuin alueelle, tapahtuu "mustavuotoa". Myös Japanilaisten ja Kiinalaisten asuinalueilla on nähtävissä "keltavuotoa".

Ruotissa on jo näitä lähiöitä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_succession_th...

Tästä ongelmasta ja sen tuomisesta esille, varmaan Laura Huhtasaarta ja Perussuomalaisia vihataan.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Huhtasaari on sionisti mutta lyöttäytyy antisemiittien vaalivalvojaisiin.

Skandaali!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mutta sinä mieluusti tervehdit muslimeja sanoilla "Salaam aleikum", mutta he kieltäytyvät sanomasta juutalaisille "Shalom aleikhem".

Skandaali!

Kukin seisoo missä lie!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Itse en enää välitä rasistiksi leimaamisesta, sillä jos ihmiset eivät välitä rasistikortin käytöstä se menettää merkityksensä.
.................

Huhtasaari ja hänen kannattajansa yrittävät kovasti tehdä rasismista uuden normaalin kuten eräs Aatu 30-luvun diktatuurisssa aikoinaan. Rasismin kohde on vain eri.

Tätä vastaan täytyy moraalisten ihmisten taistella.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine
Harri Mulari Vastaus kommenttiin #31

#31 ehkä vain Mannerheimin tapaan bi-curious?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Itse en enää välitä rasistiksi leimaamisesta, sillä jos ihmiset eivät välitä rasistikortin käytöstä se menettää merkityksensä."

Rasistiksi leimataan helpsoti Islamin arvostelemisesta, mutta ei koskaan tai sanotaan saivartelijoita varteen ei juuri koskaan, jos arvostelee Katolilaisuutta,lesltadiolaisuutta tai Jehovan todistajia. Ja näiden kolmen uskonnon haitallisiin puoliin voidaan paremmin vaikuttaa, koska niistä saa paljon vapaammin puhua.

Ja edelleen sitä toista asiaa, jonka esille nostamista pidetään järjettömästi rasismina en poiston pelossa uskolla tuoda esille. Mutta se liittyy tieteeseen.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Huhtasaari ja hänen kannattajansa yrittävät kovasti tehdä rasismista uuden normaalin kuten eräs Aatu 30-luvun diktatuurisssa aikoinaan. Rasismin kohde on vain er"

Samantyylinen versio löytää nykyajan Etelä-Afrikassa, jossa presidentistä lähtien lauletaan tappakaa kaikki buurit. Ja valkoisilta ollaan seuraavaksi viemässä maat, vaikka viljely maata riittaisi kaikille. Etelä-Afrikan ongelmat johtuvat suureltaosin korruptuneesta johdosta. Mutta omista synneistä huomio kiinnitetään valkoisiin, jotka eivät ole syyllisiä Etelä-Afrikan ongelmiin, vaan päinvastoin. Heidän tilat työllistävät paljn väkeä ja hje ruokkivat isoa osaa maata. Juutalaiset olivat hyvintoimeentulevia Saksassa kuten valkoiset Etelä-Afrikassa. Molemmissa tapauksissa kateus on johtanut vainoon.
Länsimaiden johtajista ainoastaan Trump ja Putin ovat puuttuneet valkoisten vainoamiseen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#89
Mitä sinä oikein höpiset?

Minä puhuin Huhtasaaren rasismista ja sinä hyppäät johonkin Etelä-Afrikkaan?

Koita pysyä asiassa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #92

Puhuit myös 30-luvun saksasta ja se liittyy hyvin Etelä-Afrikkaan, sillä vainut valkoiset ovat siellä myös usein hyvin vaurasta väkeä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #101

#101
Niin mutta pysyin silti itse asiassa mutta sinä et.

Harri Mulari

#89 no voi moro. Venäjällä tai Yhdysvalloissa ei valkoisia vainota. Voi sillä toki tehdä identiteettipolitiikkaa. Sitä Trump ja Putin osaavat tehdä.

Itse pääsin käymään Etelä-Afrikassa 2003. Siellä tapaamani joitain vuosikymmeniä asunut suomalainen yrittäjä oli kyllä kunnon apartheid-ukko, siis rehellinen rasisti. Ei paljoa mielipiteitään piilotellut ja oli kovin pahoillaan kun valkoinen ylivalta oli loppunut. Samalla haaveili Karjalan palautuksesta maksoi mitä maksoi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Edelleen huvittavinta on se, että persut ovat täydessä kiimassa Ruotsin vaaleista, pyytääköhän ne Åkessonin nimmarin, tai vaikka kalsarit, jotka sitten laitetaan kehyksiin puoluetoiston seinälle.

Siellä niitä sitten kummarretaan ja samalla uhriudutaan, siitä, että kun meillä Suomessa ei kukaan ymmärrä pikkupersuja.

Emme me ole rasisteja, emme vain tykkää erivärisistä, väärästä maasta tulevista ihmisistä :)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kun olen seurannut uutisointia Ruotsin vaaleista, kiimassa nyttää olevan YLE, HS ja Iltasanomat.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ikuiset syntipukit, uutisoivat tai ovat uutisoimatta.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Tottakai se kiinnostaa, koska Ruotsin politiikka vaikuttaa suoraan suomeen. Ja muuten kansallismielisillä tulee jatkuvasti vaalivoittoja ympäri Eurooppaa ja se voi vaikuttaa ratkaisevasti Euroopan parlamentin kokoonpanoon ja sitä kautta päätöksen tekoon.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Minulle on jokseenkin samantekevää, mitä mieltä Huhtasaari on maahanmuutosta. Mutta lopettaisi taikauskon sotkemisen politiikkaan ja tieteellisten tosiasioiden kiistämisen. Ja jos uskovaisena arvostelee muiden ihmisten uskomusjärjestelmiä, tulisi tiedostaa myös omansa epäkohdat.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miksi Huhtasaari vihastuttaisi? Nainenhan on kävelevä blondivitsi.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Miksi Huhtasaari vihastuttaisi? Nainenhan on kävelevä blondivitsi"

Sanoo nainen joka kysyy mitä tarkoittaa vihersammisto.

http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239...

(Kommenttinumero kuusi)

Harri Mulari

#62

"Sanoo nainen joka kysyy mitä tarkoittaa vihersammisto."

Mitä tarkoittaa vihersammisto?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #65

Vihervasemmisto piti kirjoittaa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Juuri näin. Rajamäen otsikko oli hassu. Huhtasaari on naurettava, ei inhottava.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ja muuten vain syljetään päin näköä ja rikotaan talon ikkunat?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En minä edes usko, että Huhtaraarta inhotaan. Jotkut voivat olla huhtasaarikriittisiä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Haiskahtaa pikkasen siltä että Lauraa vihaa myös naiset jotka ei ole yhtä nättejä ja miehet joilla ei ole mitään tsäänssiä. En ota osaa teidän murheisiin koska tarviitte selvästi ammattiapua.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

jep, tai miehet joilla on se vähän rumempi aukko vieressä, ja ollaan kateellisia Huhtasaaren perheelle... anteeksi miehet kun sanoin noin, eikös jokaisen miehen vaimo ole kaunein maailmassa? :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mun rumempi aukko ei ole vieressäni, vaan tuolia vasten.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tummasilmäisiä miehiä sitten ilmeisesti vihaavat erityisesti ne miehet, joilla ei ole enää mitään tsäänssiä kilpailussa muista kuin Huhtasaaresta...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Mutta lopettaisi taikauskon sotkemisen politiikkaan ja tieteellisten tosiasioiden kiistämisen"

Uskoohan Husukin taikauskoon. Outoa, ettei samajo ihmisiä kiinnosta Husun taikauskosta, jotka ovat Huhtaaaren uskosta kiinnostuneita.

Ei usko tee Huhtasaaresta yhtään huonompaa poliitikkoa. Tiedän monta täysin pakanaa, jotka äänestävät Lauraa. Uskonto on vain joillekin lyömäase Lauraa kohtaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tuokin on muuten taas hyvä pointti.. Muslimi tulee politiikkaan (käyttäytyy uskonsa mukaan) vassarit huutaa jee, mutta kun huhtasaari sanoo jotain uskoon liittyvää niin häntä ilkutaan ja haukutaan...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minä en kyllä ole huomannut, että Husu olisi yrittänyt tuoda islamia politiikkaan. En muista hänen koskaan myöskään antaneen mitään halveksivia lausuntoja kristinuskosta tai kristityistä. Sitä en tiedä, miten hän käsittää tieteen ja islamin suhteen mutta arvelisin hänen siltäkin osin olevan tieteen puolella.

Hieman kuumaverinen hän tuntuu väliin olevan eikä suomen kielen hienovarainen vittuilu ilmeisestikään suju häneltä vielä yhtä hyvin kuin perussuomalaiselta. Mutta ehkä hän siltäkin osin hiljalleen oppii suomalaisen kulttuurin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #63

"Minä en kyllä ole huomannut, että Husu olisi yrittänyt tuoda islamia politiikkaan"

No ainakin taqiyya hän näyttäisi käyttävän.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/175033-useampi-so...

"Pistän Suomen kansalaisuuteni pantiksi. Jos löytyy työpaikka, josta maksetaan oikea palkka – ei mitään kusetusta – ja löytyy somaleita, jotka kieltäytyvät siitä, niin minä, Husu, annan kansalaisuuteni pois ja palaan Mogadishuun, Hussein vannoo"

Miten tämä on mahdollista? Kuitenkin suomalaistenkin joukossa on kymmiätuhansiä, jotka eivät edes halua mennä töihin.

Ääriimäisen harvoin Huhtasaari nostaa uskontoaan esiin. Vaalikeskuteluissa hän jopa sainoi ettei halua aiheesta oikein puhua. Mutta tietysti toimittajat ja muu suvaitsevaisto puhuvat siitä, koska sitä yritetään käyttää lyöaseena.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #78

#78
Ääriimäisen harvoin Huhtasaari nostaa uskontoaan esiin.
..............

Koska häpeää tuoda uskonnollisia arvojaan esille. Muun muassa sen, että hän palvoo rasistista Jumalaa joten ei ihme ettei häntä asian esille tuominen kiinnosta. Siitä kun voisi tehdä yhtä sun toisia johtopäätöksiä hänen todellisista arvoistaan.

Se ei kuitenkaan merkitse sitä, ettei hän tekisi uskonnollisia arvojaan vastaavaa politiikkaa. Totta kai tekee, mitenkäs muuten.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #63

"En muista hänen koskaan myöskään antaneen mitään halveksivia lausuntoja kristinuskosta tai kristityistä"

Mutta halventavia lausontoja on antanut tietyistä osasta suomalaisia. Somalien kohtaama ennakkoluulot ovat kuulemma persujen ja mv-lehden. Tietenkään somaleiden omalla käytöksellä ei mitään tekemistä asian kanssa. Eihän se ole yhdenkään somalin oma vika jos eivät käy töissä.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #79

"Somalien kohtaama ennakkoluulot ovat kuulemma persujen ja mv-lehden. Tietenkään somaleiden omalla käytöksellä ei mitään tekemistä asian kanssa. Eihän se ole yhdenkään somalin oma vika jos eivät käy töissä."

Ilmeisesti somalien kohtaamat ennakkoluulot ovat kuitenkin enemmän työssä käyvien somalien kuin ksenofobisen retoriikan viljelijöiden vika?

Harri Mulari

#52 Husu on kunnallispoliitikko, ei käsittääkseni kiellä evoluutioteoriaa.

Eduskunnassa on lisäksi reilusti yli sata kristillisen kirkon jäsentä, ei yhtään muslimia. Huhtasaari lienee ainoa näistä, joka sai huijaamalla tutkintonsa sekä ei tajua tieteellisestä metodista mitään.

Eli ei se usko vaan mihin sitä käyttää ja tunnistaa myös rajat. Huhtasaari vetoaa usein uskoonsa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Mularilla on taas lähtenyt mopo keulimaan siihen malliin, että kohta menee jo laite nurin. Patologiat, valehteluväitteet, taikauskot ja kaikki muut höpöjutut on jo vedetty esiin.

Tutkinnoista jos on puhe, niin taidat Mulari itse vetää ihan ylioppilaspohjalta? Onko B:n vai C:n paperit? Menetkö syksyllä korottamaan?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #76

#76

No vastataan, ylioppilaspohjalta. Keskiarvo lukiosta oli noin 8.5. En muista tarkkaan. Markka-aikaa, oisko ollut peräti 150 markan stipendi mikä lyötiin päättäjäisissä kouraan. Oli niitä isompiakin mutta en nyt varsinainen alisuorittaja ollut.

Kirjoitukset muistan:

Lyhyt matematiikka: E
Äidinkieli: E
Pitkä englanti: E
Reaali (kirjoitin historia/yhteiskuntaoppi sekä uskonto: M
Pitkä Ruotsi:B

Tutkintokin löytyy, ympäristösuunnittelija/AMK. Oli vähän kiire itselläkin silloin 2005 ja opinnäytetyö oli aika paska 2/5. Itse kuitenkin keräsin aineiston (kiersin 30 Lohjan koulua), tulkitsin ja kirjoitin. Se aineisto oli ihan ok 3/5 kamaa, tein keräämisen ja tulkinnan palkkatöinä. Opinnäytteeksi vääntäminen sitten oli vasurilla tehty. Löytyy Turun AMK:n kirjastosta.

Nykyiseen opinahjoon olen kirjoittanut kandin, vähän parempi 3/5. Gradunkin ajattelin kirjoittaa itse.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #85

Kiitos rehellisestä vastauksesta. Gradun kanssa tuskin on mikään kiire, Suomessahan voi nykyään päästä jopa ministeriksi, EU-tehtäviin ja sitten vielä presidenttiehdokkaaksi ylioppilaspohjalta. Ei tuollaisiin hommiin sen kummempaa koulutusta tarvita.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #88

Jos presidenttiehdokkaaksi pääsee copy pastella niin minulla riittää pätevyys mihin tahansa poliittiseen virkaan mihin itse koen pystyväni.

En ole ylioppilas.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Uskooko Husu maan olevan litteä? Ymmärtääkö Husu ihmisen olevan nisäkäs?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

En itse äänestäisi ketään taikauskoisia käsityksiään esille tuovaa poliitikkoa, mutta kuten muutkin ovat jo ehtineet todeta, Husu ei sentään sotke uskomuksiaan ainakaan kovin pahasti politiikkaan eikä käsittääkseni kiistä tieteellisiä tosiasioita siksi, että haluaa kovasti uskoa toisin.

Kaikki uskonnollisuus ei ole fundamentalismia.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jännä, että tosta pitää nostaa noin suuri haloo ja se on ihan samantekevää, vaikka mediassa asiantuntijat kertoo, että miehet voivat synnyttää.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

https://www.youtube.com/watch?v=009SP1RkZRI&t=27s

Sekin on vihatotuutta, jos sanoo turvapaikanhakijoiden olevan terroristeja. Näin mm. Pekka Haavisto, joka on vielä niitä maltillisimpia vihreitä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#60
Sekin on vihatotuutta, jos sanoo turvapaikanhakijoiden olevan terroristeja.
...........

Kun lanseeraat uuden käsitteen kuten "vihatotuus" niin voisitko ystävällisesti määritellä mitä se tarkoittaa?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Piti kirjoittaa sekin on vihatotuutta jos sanoo turvapaikanhakijoiden olevan kenties terroristeja. Niin Huhtasaari sanoo tossa videolla.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Vihatotuus on epämielyttävä tosiasia joistaan maahanmuuttajaryhmistä, jota ei suvaitsevaistoin mielestä saa sanoa ääneen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Eihän tosiasioiden kertomisessa mitään väärää ole. Saa vapaasti kaivaa tilastokeskuksesta tilastoa jos siltä tuntuu ja osoittaa tilastolla mitä tahansa.

Sen sijaan Dicto simpliciter tyylinen alkeellinen argumentaatiovirhe jota liitetään johonkin kansanryhmään, menee jokseenkin suoraan kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan ja on rikos. Tähän rikokseen syyllistyy erityisen paljon perussuomalaiset rikolliset.

Argumentaatiovirhe == pa5kapuhe

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#91
Vihatotuus on epämielyttävä tosiasia joistaan maahanmuuttajaryhmistä
..................

Onko Suomalaisia koskevaa vihatotuutta olemassa?

Entäs Tapparan kannattajia koskevaa vihatotuutta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jälkimmäiseen totean, ettei sellaista ole. Tapparan kannattajat kohtaavat vain kunnioitusta ja jopa ihailua. Ymmärrettävistä syistä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Eihän tosiasioiden kertomisessa mitään väärää ole"

Voi hyvinkin olla.

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110511

"Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla TIEDON, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän jne."

Tätä lakia sovelletaan vain suomalaisiin tai suomalaisten uskontoon, siks on perusteltu sanoa, että vihatotuutta voi kohdistaa vain "kunniakansalaisiin"

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"...jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella..."

Tulkitsen asian niin, että tilastokeskus voi vaikka tilastoida eri etnisten ryhmien tekemiä... myymälävarkauksia vaikka. Määrältään myymälävarkaita 1000 ihmistä kohden.

Tämä tieto ei panettele tai solvaa. Se on vain tilasto.

Sitä tilastoa voidaan sitten ihmetellä tai tutkia, että mistähän tämä nyt sitten mahtaisi johtua ja mikä olisi se juurisyy mihin pitäisi kiinnittää yleisellä tasolla huomiota.

Mutta, jos tilaston pohjalta päätetään laittaa myymälään kuvantunnistin kamera mikä hälyttää vartijan perään aina kun musta mies tulee ostoksille niin se on sitten rasismia.

Tosiasiat ilman panettelua, solvausta tai uhkausta ei nähdäkseni ole väärin. Se että tehdään toimenpiteitä väestöryhmää kohtaan tai tehdään vaikka argumentaatiovirheen tapaisia yleistyksiä jossa yhdestä tapaudesta vedetään jotain johtopäätöksiä, on tietystikin väärin. Tämähän on se yleinen virhe: https://fi.wikipedia.org/wiki/Dicto_simpliciter

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ei kiihottamisessa kansanryhmää kohtaan puhuta mistään toimenpiteistä tiedon levittämisen johdosta. Se minkä tiedon katsotaan olevan solvaavaa tai panettelevaa riippuu ihan tuomarista, niin tulikinnanvarainen tämä laki, siksi se pitäisikin poistaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Se minkä tiedon katsotaan olevan solvaavaa tai panettelevaa riippuu ihan tuomarista, niin tulikinnanvarainen tämä laki, siksi se pitäisikin poistaa."

Tosiasiat neutraalisti ilmaistuna, ilman argumentaatiovirheitä, ilman että huutelee jotain jotain kansanryhmää vastaan tai kritisoi kansanryhmää, ei ole rikos.

Onko sinulla esittää todistetta jostain tuomarin mielivallasta niin, että tosiasioiden tuominen neutraalisti esiin ilman huutelua jotain kansanryhmää vastaan tai kritisoiden toisi tuomiota?

Muita myös että lain ensisijainen tarkoitus on hillitä demagogeja. Se että jokin on rikos, ei tarkoita sitä että ketään kiinnostaisi tehdä toimenpiteitä ellei siihen ole syytä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Mistä ihmeen neutraalisti ilmaisusta puhut? Kansanryhmää voi solvavata tai panetella myös neutraaleilla ilmaisuilla.

Halla-ahon tuomio uskonrauhan rikkomisesta on hyvä esimerkki oikeiden mielivallasta. Varsinkin kun kristinuskoa on saanut pilkata jo pitkään mielinmäärin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mistä ihmeen neutraalisti ilmaisusta puhut?"

Esittämällä vaikka tilaston jossa on vertailukelpoisesti eri kansanryhmiä

"Näin monta myymälävarkauksista tuomittua ruotsalaista, venäläistä, virolaista, somalia, suomalaista jne. tuhatta kansalaista kohden."

Tosiasian voi tuoda julki, ja siellä voi näkyä vaikka hassu tilastopoikkeama että jossain etnisessä ryhmässä on jonkintyyppistä rikosta paljon.

Mutta siitä ei voi sitten alkaa huutelemaan ja panettelemaan. Voidaan todeta että näin on että ja sitten miettiä miksi näin.

"Halla-ahon tuomio uskonrauhan rikkomisesta on hyvä esimerkki oikeiden mielivallasta. Varsinkin kun kristinuskoa on saanut pilkata jo pitkään mielinmäärin."

Uskontoja saa kritisoida mutta uskonrauhan rikkominen on kiellettyä ja uskontokuntiin kuuluvien ihmisten kritisointi on kiellettyä.

Uskontoja siis itseasiassa saa pilkata (vaikka on typerää) mutta eri uskontojen pyhiksi katsomia asioita ei saa häpäistä eikä saa häiritä uskonnollisia toimituksia.

Toisin sanoen, on ihan ok sanoa että "islam on kuin likainen vessa" mutta ei ole ok että kääritään raamatusta sätkäpaperia mennään polttelemaan kirkon nurkille kun on jumalanpalvelus käynnissä. Tai ei ole ok panetella jonkun uskontokunnan ihmisiä kuten vaikka muslimeja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset