SakariRajamaki

Sisälsikö Huhtasaari-kohukin kaksoisstandardeja?

Tämä maahan tuntuu olevan täynnä kaksoistadardeja, siksi on hyvä selvittää sisältääkö tuorein Huhtasaari-kohu sellaisia? Täällä Usarissakin Laura Huhtasaarelta on penätty todisteita opettajan persuvastaisuudesta, mutta löytyykö näiltä samoilta ihmisiltä todisteita väitteiteilleen, joita he ovat esittäneet huhtasaaren kannattajien tekemisistä?

Otetaan vaikkapa tämän Lauran kirjoituksen alla oleva Esa Mäkisen komentti, jolla on 22 tykkäystä. 

"Eikö sinulla ole mitään sanottavaa niille kannattajillesi, jotka ovat rynnänneet uhkailemaan rehtoria ja yrittävät selvittää oppilaiden tiedot päästäkseen heidänkin kimppuunsa? Olet täydessä vastuussa siitä. Tai onko mitään sanottavaa rehtorille ja oppilaille? He joutuvat kantamaan alhaisen temppusi seuraukset"

Onko Mäkisellä ja kumppaneilla mitään todeisteita siitä, että koulua on uhkailtu? Ainakaan omiin korviini ei ole tälläistä kantautunut. Pahimmat viestit olivat sellaisia, että opettajaa kutsuttiin kommunistiksi ja kehoitettiin menemään uuniin. Eivätkä nuo viestit edes jää kauaksi siitä mitä Mäkinen täällä päivät pitkät suoltaa. 

Entä väite siitä, että Huhtasaaren kannattajat olisivat yrittäneet selvittää oppilaiden tietoja päästäkseen heidän kimppuunsa? Myös Sannikka&Ukkola ohjelmassa toimittaja piti päivän selvänä, että lapset ovat joutuneet pelkään Huhtasaaren takia. Onko tälläisille väitteille olemassa mitään todisteita?  Itse en ole tälläisestäkään mitään kuullut, vaan päinvastoin eräs koulun oppilaan vanhempi kertoi, että niistä kolmesta oppilaasta oli tullut koulun kingejä kohun ansiosta. 

Sannikka&Ukkola ohjelmassa toimittaja siis väitti ilman minkäänlaista näyttöä, että Huhtasaari olisi toiminnallaan aiheuttanut oppilaissa pelkoa. Sitä vastoin Huhtasaarelta penättiin todisteita opettajien poliittisesta ohjauksesta. Olivatpa Toimittajat yrittäneet asiaa “tutkia”. He olivat kyselleen asiaa OAJ:lta,Opetushallitukselta ja Tampereen opetusjohtajalta. Ensinnäkin OAJ on opettajien edunvalvontajärjestö, joten olisi ihan sama jos menisi Philip Morrisonilta kysymään tupakoinnin haitoista. Poliikka ei muutenkaan juuri tuon ikäisiä nuoria kiinnosta, joten miksi oppilaat näkisivät vaivan ja ottamalla yhteyttä johonkin opetushallitukseen? 

Toimittajat olivat pyytäneet Huhtasaarelta ennen lähetystä niiden henkilöiden yhteistietoja, jotka olivat kokeneet poliittista ohjausta koulussa. Lopulta Huhtasaaren aloitteesta selvisi, että toimittajat olivat todentaneet ainakin yhden tälläisen tapauksen. Lisäksi Janne Salonen kirjoittaa eräässä kommentissa tähän asiaan liittyen

"Linkkasin toisaalla miten Saksassa "AfD:llä on Hampurissa ja Berliinissä verkkosivut, joille voi anonyymisti ilmoittaa opettajan, joka ilmoittajan mielestä puhuu AfD:tä vastaan. Hampurin AfD:n mukaan viestejä on tullut tuhat."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005853845.html?...

Äärioikeisto Saksassa haikailee Stasi-tyylisen yhteiskunnan perään jossa kansalaiset tarkkailevat ja käräyttelevät toisiaan. Suomessa persujen hyökkäyksen ja maalituksen kohteena on ensisijaisesti toimittajat ja nyt opettajat. Vapaa tiedonvälitys ja itsenäiseen ajatteluun kannustaminen kun on ääriryhmälle myrkkyä."

Eli meneekö se nyt niin, että kun ei enää voida osoittaa, ettei väitteet opettajien asennemuokkauksesta pidä paikkansa, niin homma yritetään kääntää Stasi-tyyliseksi:)?

Toimittaja vaati  Huhtasaarta  pyytämään anteeksi toimintaansa, koska se on aiheuttanut vihapalautetta koululle. Myös Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on saanut paljon vihapalautetta ja jopa tappouhkauksia. Berner on saanut todella paljon kritiikkiä toimistaan ministerinä ja ilmeistä, että vihapalaute johtuu hänen saamastaan kriitiikistä. Vaatisiko Sannikka myös Bernerin kritisoijia pyytämään anteeksi, vai pitäisikö hän krittiikkiä normaaliin demokratiaan kuuluva asiana?

Ohjelmassa lopussa kyllä selvisi aivan selvä kaksoistandardi, kun toimittaja esitti kysymyksen ohjelmaan osallistujille. Mitä jos Haaviston ja Niinistön kuvat olisivat olleet taideteoksessa kuolleet puolella? Yksikään keskusteluun osallistujista ei nostanut kättään pystyyn, vaan alkoi hirveä selittely ettei sellainen tulkinta olisi mahdollista. Todellisuudessa persut kuitenkin kannattavat politiikkaa, joka vähentää "pakolaisten" hukkumiskuolemia(Australian malli).

Onkohan Huhtasaari-kohussakin kyse samasta kaksoisstandardista, jolla media käsittelee maahanmuuttoa? Kun Sipilä ottaa vähänkin tiukempia kannanottoja turvapaikanhakijoista, niin heti toimittajat aloittavat tutkivan journalismin. Kun taas Päivi Nerg väittää, että Suomessa tunnetaan kaikkien tulijoiden taustat tai Petteri Orpo kertoo ettei Somaliaan tai Irakiin voi palauttaa ketää, toimittajat eivät tälläisiä väitteitä tutki, vaan ne nielaistaan sellaisenaan. 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (92 kommenttia)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jos joku nyt tulee väittämän, että vartian kutsuminen koululle on todiste Huhtasaaren aiheuttamasta pelosta, niin muistuttaisin häntä tapaus Johanna Vehkoosta.

Kun kaksi kansalaisaktivistia suunnitteli tulevansa feministi tapahtumaan. Vehkoo mni ihan hysteeriseksi hän jäi tapahtumasta itse pois ja kutsui poliisit ja vartiat paikalle.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1242275032...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Minkä vartian? Antero Vartian? En tiedä tästä kyseisestä poliitikosta, mutta ehkä Rajamäen olisi aikoinaan kannattanut vierailla koululla useammin, kutsuttuna tai ei. :D

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Vartijat olisi oikea termi ei vartiat.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jos Esa Mäkinen tulee komentoimaan tänne, niin voisitko hän lukea ihan ajatuksella
ensin tämän?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Argumentaatio...

Saman jutun lukeminen tekisi monelle muullekin hyvää, jotta keskustelun taso säilyisi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Eli samalla kun peräänkuulutat muita todistamaan väitteensä, edellytät näiltä myös todisteita että Huhtasaaren väitteet eivät pidä paikkaansa

Olisiko tuossa esimerkki kaksoisstandardista?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

En ole tälläistä peräänkuuluttanut. Mutta missään ei ole näkynyt edes asianomaisten väitteitä uhkailuista, mutta ainakin yhden Huhtasaaren saaman viesti olivat toimittajat todentaneet. Huhtasaarta voidaan pitää sentään asianosaisena, joten hänen väitteilläänkin on enemmän näyttöä, kuin Mäkisen ja kumppaneiden.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tuossahan sinä tällaista peräänkuulutat:

"Eli meneekö se nyt niin, että kun ei enää voida osoittaa, ettei väitteet opettajien asennemuokkauksesta pidä paikkansa, niin homma yritetään kääntää Stasi-tyyliseksi:)?"

Miten niin missään ei ole näkynyt asianomaisten väitteitä uhkailusta? Juurihan sinä linkkasit artikkelin jossa asianomainen kertoo saamistaan uhkailuista.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

En peräänkuuluta mitään, vaan esitän kysymyksen?

"Juurihan sinä linkkasit artikkelin jossa asianomainen kertoo saamistaan uhkailuista"
Mikä artikkeli?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Olet kaiketi oikeassa kun et peräänkuuluta mitään vaan esität kysymyksen. Samalla tavalla tuossa ohjelmassa Sannikka ja Ukkola toimittaja odotti vain vastausta kysymykseen että pyytääkö Huhtasaari anteeksi vai ei? Kertaakaan Huhtasaari ei tähän kysymykseen vastannut, vaikka se toistettiin hänelle usein. Huhtasaari väisti tai vesitti kysymykset kerta toisensa jälkeen. Skandaalinainen osaa nämä asiat aina vain paremmin.

Vastaus on Kyllä tai En (jos haluaa vastata). Lopulta toimittaja totesi että "et siis vastaa" (kysymykseen). Väärien johtopäätöksien tekeminen on jo melkoisen ala-arvoista touhua. Kun katsomalla ohjelman, voi tuonkin totuuden nähdä ja kuulla. Huhtasaari osaa vastata kysymyksillä ja kysyä vastauksilla, alkaa puhumaan aivan toisista asioista kuin mitä kysymys oli. Pesten samalla kätensä. https://areena.yle.fi/1-50008743?autoplay=true

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ei hän halua pyytää anteeksi se kai tuli selväksi, eikä hänellä ole kyllä mitään anteeksi pyydettävääkään. Videon lopussa eivät suvakitkaan vastaa kysymykseen. Mitä jos Haaviston ja Niinistön kuvat olisi toisin päin?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #82

Huhtasaaren taktiikka tässä haastattelussa meni alta riman, eikä se rimakaan ollut turhan korkealla. Hän venytti haastattelun etenemistä (aika rajattu), vastasi puolittain, väisti (alkaen puhumaan kysymyksen ohi) ja jätti vastaamatta sanoin Kyllä tai En (pyydänkö anteeksi vai en). Olen sanonut tämän "sen sata kertaa" enkä enää tämän jälkeen jankkaamista jatka, menee perille tai ei. Laura Huhtasaari on oppinut puhumaan tavalla jossa on paljon sanoja, mutta ei juurikaan asiaa. Tai hän puhuu koko ajan asian vierestä, sivuten aihetta ("haluan laajaa yhteiskunnallista keskustelua"), mutta vesittäen itse aiheen (toimitko oikein vai väärin koulua kohtaan). Sanoihan toimittajakin hänelle (tuskastuneena odottamiseen) että "et siis vastaa". Tosi toivoton haastateltava silloin kun Huhtasaari on mitä ilmeisemmin toiminut itse väärin, ei joku "mamu" (maahanmuuttaja). Aiheuttanut omalla toiminnallaan vihapostin tulvan oman maan koulua ja siellä olevia ihmisiä kohtaan. Vieläpä "vastuullinen" poliitikko omasta mielestään.

Laura Huhtasaari sanoo itse Yle Areenan jatkokeskustelun aluksi että "todella hyvä keskustelu", haastattelu siis. Hänen kannaltaan ehkä tai kyllä, mutta haastattelija joutui "melkein outoon valoon" Huhtasaaren unohtaessa mitä on suoraselkäisyys. Missä hän sitten on treeninsä suorittanutkin ja kuka opettanut, ei aivan tyhmintä propagandaa. Plagiointia koko elämä, ehkä. Uskoo hänen aitouteensa kaiken tämän jälkeen kuka haluaa.
http://www.sss.fi/2018/08/laura-huhtasaaren-gradu-...

Linkki ohjelmaan Sannikka ja Ukkola, joka sisältää Huhtasaaren haastattelun jälkeisen jatkokeskustelun https://areena.yle.fi/1-50008743?autoplay=true Se tärkein kysymys on että puhuuko poliitikko Laura Huhtasaari totta Suomen kansalle vai ei. Ajatteleeko poliitikko Huhtasaari lapsia, nuoria, vanhempia, eläkeläisiä ja Suomen parasta vaiko ainoastaan omaansa. Hänestäkö presidentti Suomeen sitten joskus? Kasvaminen vastuuseen (toimintatavat) kesken, maineen metsästäminen (toisia syyllistäen) ja oma narsismi (halu olla jatkuvasti esillä) näkyvät sen sijaan turhankin selvästi läpi.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #88

Oli noi kysymysetkin todella tyhmiä. Heti alkuun kysymys "Minksi lietsoit vihaa koulua ja lapsia kohtaan?

Huhtasaari kertoi haastattelun jälkeen, että hän halusi saada haastattelussa pointteja läpi, joita viharvasemmistolainen media ei ole kertonut. Jos hän haluaisi metsästää mainetta ei hän tuskin olisi persuissa. Mikäli Huhtasaari ajattelisi vain omaa etuaan luuletko todella, että hän olisi ainoa sellainen poliitikko?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #91

Kaikessa voi olla aina osittain tai melkein oikeaasa, täydellistä totuutta tähänkään tuskin on olemassa. Ja jokainenhan tekee virheensä niinkuin Huhtasaari. Hän olisi voinut selvittää koulun toimintaa tutkimuspyynnöllä ilman julkisuutta ja vihapostipalautetta koululle. Mielipiteet ja totuus kulkevat näissä asioissa vähän kuin käsi kädessä. Toki poliitikoissa on aina populitisesti omaa etuaan ajavat persoonansa, kuten mm. Yhdysvaltain presidentti Trump.

Minulla kuin monella muullakin on pohjana vain Sannikka ja Ukkola ohjelma, sen faktat. Sekä aiemmat lehtien kirjoitukset ennen tuota TV ohjelmaa. Huhtasaari kyllä laittaa Internettiin paljon videoitaan, mutta niitä en juuri katsele niiden yksipuolisuuden vuoksi. Keskustelua niissä ei ole vaan ainoastaan omaa yksinpuhelua.

Itse puolueessa sen hajaannus (Siniset) ja jopa oikeudessa tuomitut Perussuomalaiset teot ja Huhtasaaren väitöskirjaplagiointi. Sen mitä julkisuus antaa luettavaksi ja Internet videot sekä Yle Areena nähtäväksi. Näihin perustan omat mielipiteeni. Joku toinen tietää asioista enemmän, ilman julkisuudessa ollutta tietoa en minäkään tietäisi näistä "kohuista" mitään.

Kävin jo eräässä toisessa blogissa läpi (yhtenä toisten joukossa) koko ohjelman. Etsin enemmän totuutta kuin yritän mielipiteilläni vaikuttaa keheenkään. Jokainen äänestää äänellään ja teksteillään jonkun puolesta tai vastaan. Minulle jää edelleen epäilys että Huhtasaaren motiivit eivät ole aivan "puhtaimmasta päästä". Ei minulla enää tämän enempää. Kiitos sinulle vastauksistasi. Jäädään odottamaan tulevaa....

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #94

Onko sillä edes hirveästi väliä vaikkei olisikaan ihan puhtaat jauhot pussissa Laura on kuitenkin suht pienen puolueen vain varapuheenjohtaja? Tietty on sillä realistiset mahdollisuudet nousta puheenjohtajaksi. Vaikka Laura olisikin täysin pulmmunen poliitikoista löytyy takuulla vaikka kuinka paljon narsisteja ja psykopaatteja. Tutkitusti poliitkoissa on paljon narsisteja.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Erilaisia standarteja maa on täynnä. Muutama vuosi sitten ja nyt viime talvena tuli julkisuuteen naisurheilijoita, jotka kertoivat naisjoukkueiden seksuaalista häirinnästä. Häiritsijät olivat vanhemmat joukkueiden pelaajat ja häirityt nuoria junioreita. Se sai aikan sen, että kulttuuri- ja urheiluministeri uhosi laittavan selvityksen pystyyn.
No nyt tuloksia julkistettiin. Häiritsijät olivatkin miespuolisia valmentajia, huoltajia jne.
Onko naisten urheilujoukkueissa tapahtuva heteroiden ahdistelu niin epäkorrekti aihe, ettei siitä voida puhua vaikka urheilijat itse sitä tikun nokassa julkisuuteen tarjoavat?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jaaha, vai tämmöistä täällä. Koska kaikki on tullut sanottua, vääntelen vanhaa rautalankaa:
Jos väität rehtorin, opetustoimenjohtajan ja pormestarin ym. puheita vihapostista ja uhkailuista perättömiksi, syytät samalla heitä valehtelijoiksi. Heillä on vastuu koululaisten ja henkilökunnan turvallisuudesta, miksi he valehtelisivat?

Joku hourupää väitti, että kyse on persuvastaisesta salaliitosta ja näillä henkilöillä oli tarkoitus mustamaalata puoluetta ja Huhtasaarta. Vaatii kyllä varmasti vuosia sitä kottaraisenpönttöön tuijottelua eli Homman, Oikean median ja MVn ym. plaraamista ja ehkä myös vähäisen määrän pääosin hyödyntämättä jätettyä älykkyyttä, että pystyy tuollaista tosissaan uskomaan.

Koetahan ymmärtää, että jos koulu-uhkailuja tulee, niin niitä ei siteerata lehdissä, koska tekijöitä ei haluta palkita julkisuudella eikä yllyttää uusia. Valitettavasti Suomessakin on jouduttu suunnittelemaan, miten toimia, kun koulu on uhan ja väkivallan kohteena.

Sinulla ei muuten oikein ole edellytyksiä valittaa argumentaatiovirheistä, ei edes Wikipedia-tasolla.

Koulun, lasten ja opettajien uhkailu ja maalittaminen on Suomessa todella törkeä ja alhainen temppu, suurin osa kansalaisista pystyy sen tajuamaan. Laura Huhtasaari, sinä ja muut riemupersut ette. Missä se kaksoistandardi muuten on? Onko joskus joku muu poliitikko hyökännyt samalla tavalla yhden koulun kimppuun ja päässyt vähemmällä, koska ei ole persu?

Huhtasaari ei muka tajunnut sitäkään, että hänellä kansanedustajana ja n. 20% kasvatustieteen maisterina olisi ollut muitakin keinoja hoitaa häntä huolestuttavaa asiaa kuin Twitter. Kyllä valeopettajankin pitäisi tuollainen tietää.

.....
PS. Tiedoksi vaan Janne Kuusamolle, nimimerkki Henry Boltonille ja muille pelkureille: älkää stalkatko minua ja lähetelkö sähköpostia. Tulkaa tasaiselle, eli tänne kommentoimaan omalla nimellä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Mäkinen kävin googlella läpi noita Huhtasaari-kohusta kertoneet artikkelit, mistää en löytänyt juttuja, että olisi uhkailtu sen enempää opettajia, kuin oppilaitakaa. Jos joku tälläinen artikkeli on, niin voitko linkata sen?

"Koetahan ymmärtää, että jos koulu-uhkailuja tulee, niin niitä ei siteerata lehdissä, koska tekijöitä ei haluta palkita julkisuudella eikä yllyttää uusia"

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001951720.html

Miksihän poliitikkojen tappouhkauksista sitten kerrotaan ihan julkisesti?

Ja mitä toi maalittaminen edes tarkoittaa? Onko se sitä, että joku suvakki sanoo/tekee jotain typerää,jää siitä kiinni ja uhriutumalla yrittää siirtää huomion muualle?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Uskomattoman alkeellista!

Et vissiin hallitse tiedonhakua? https://www.aamulehti.fi/uutiset/huhtasaaren-kuvan...

Etkö pysy ymmärtämään koulu-uhkauksen ja poliitikon saaman uhkauksen eroa? Ja mistä tiedät poliitikkojen saamien uhkailujen julkistamisestakaan? Niitä sataa monille jatkuvasti.

Linkkaamassasi uutisessa on kyse oikeudenkäynnistä kuukausia tapahtuman jälkeen. Oikeudenkäynti on yleensä julkinen. Etkö ymmärrä sen eroa siihen, kun on ns. tilanne päällä?

Maalittaminen on kehotus tai vihjaus vainoamiseen: https://www.lakimiesliitto.fi/blogi/oikeudenhoito-...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #16

#16: Niin, linkittämässäsi aamulehden jutussa kerrotaan, että jotain epäasiallista palautetta olisi tullut, mutta ei asiaa voi tuon perusteella sen enempää arvioida.

Sinä sen sijaan jo esität perustelemattomia väitteitä ”Koulun, lasten ja opettajien uhkailusta ja maalittamisesta” Miten ihmeessä sinulla edes voi olla tietoa tuollaisesta? Ja miten olet päätellyt, että joku olisi maalittanut jotakin?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #16

Rehtori ei kerro haastatteluissa mitään uhkailuista ainoastaan opetusjuhtaja. Luulisi, että rehtorilla olisi parempaa tietoa viesteistä ja luulisi että poliisi tutkii uhkailuja Ei siis vieläkään todisteita uhkailuista. Suvakkien saamiin vihapalautteisiin kannattaa suhtautaa aina suurella varauksella. Rebecca Härkönenkin elämöi hänelle suunnatusta vihapalautteesta, mutta kun poliisi tutki asiaa edes syytettä ei nostettu, eikä edes Härkönen itse esitä rangaistuvaatimusta.

Itseasissa Lauran väitteille on paljon enemmän todisteita, sillä jopa vihervasemmistolaistoimittajat ovat todentaneet yhden sellaisen. Lisäksi jos Saksassa on kouluissa poliittista ohjausta on helppo uskoa, että sitä tapahtuu myös Suomessa, sillä myös täällä on yliopistot mädätettyjä.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #56

Huomasitko, että kampitit itsesi tällä viestillä? No et varmaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #56

"Koulun rehtori Maaret Tervonen sanoo STT:lle, että koulu on saanut puheluja ja sähköposteja, joissa syytetään koulun opettajia aivopesusta.

– Niissä opettajia on syytetty jonkin aatteen tai poliittisen kannan opettamisesta tai siitä, että he aivopesevät oppilaita.

Tervosen mukaan osa yhteydenotoista on ollut törkeitä ja osa on ollut ihan asiallisia.

– Ikävää on se, että ne ovat kohdistuneet ihmisiin, jotka eivät liity asiaan millään tavalla.

Lähde:

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/psn-huhtasaa...

Ja lopuksi ajatuspähkinä: Koulu saa törkypostia, jossa sen opettajia syytetään asenteellisesta opetuksesta perussuomalaisia vastaan.

Uskotko viestien lähettäjien olevan ensi sijassa
A. Vihervassareita
B. Kokoomusnuoria
C. Perussuomalaisen katsannon omaavia

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #71

#71: Laitetaan vielä tähän sellainen ajatuspähkinä, että onko järkevää tehdä johtopäätöksiä uskon varassa vai pitäisikö johtopäätöksiä tehdä tosiasioiden varassa.

Jos ylipäätään voidaan osoittaa että jotain epäasiallisia viestejä on edes lähetetty, seuraavaksi voi pohtia kuka oikeastaan olisi viesteistä vastuussa: Viestien lähettäjä vai joku toinen henkilö.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #71

Niin ja mitä viestejä kukakin pitää törkein. Moni pitää esim. Monia Mäkisen viestejä törkein. Itsekkin pidän tuota uuniin menemisen kehoittamista törkeänä, mutta sitä ei voi silti sanoa uhkailuksi.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #16

Puhut ristiin linkkaamassasi jutussa koulujohtaja puhui uhkailuista ja kuitenkin edellisessa viestissäsi sanot, että jos koulu-uhkailuja tulee niitä ei siteerata lehtiin.

"Ja mistä tiedät poliitikkojen saamien uhkailujen julkistamisestakaan? Niitä sataa monille jatkuvasti"

Eivät varmasti kaikki poliitikot niitä viitsi tuoda julkisuuteen. Mutta Esim. Suldaan Said Ahmed tuo mielellään julki uhkaukset, koska on taas rakentanut poliittisen uran niiden ja muun rasismi hössötyksen ympärille.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Mäkinen, älä kouhkaa vaan ajattele.

Eikö sinusta ole - kohtuuden nimissä - perusteltua huomioida myös se mahdollisuus, että vihapostia/uhkauksia voivat lähettää myös sellaiset poliittisesti orientoituneet toimijat, joiden tarkoituksena on vahingoittaa Huhtasaarta?

Tämä on olennainen kysymys - fake-vihapostin mahdollisuus - ratkaistaessa niiden vastuunkantovaateiden aiheellisuutta, joita Huhtasaareen on kohun aikana kohdistettu.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Salaliittoteoriaa, foliohattuilua. Kuka tässä oikein mahtaa kouhkata?

Onhan se tunnettua, että persut ja muut vastaavasti vajaat ovat hyvin hyökkääviä, kun joku heitä kritisoi tai laumanjohtaja ilmoittaa tulleensa loukatuksi ja osoittaa nettisotureille suunnan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #22

En minä tässä mitään kouhkaa. Katsoakseni puhun asiasta. Pidän täysin mahdollisena, jopa loogisena, että osa vihapostista on epäautenttista ja puhtaasti välineellisessä tarkoituksessa tuotettua.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

False-flagin kuvittelu ja sen esittäminen keskustelussa on kyllä merkki epätoivosta.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #30

Mutta ethän sinäkään tiedä ketkä ovat olleet vihapostien takana? Enkä minä ole epätoivoinen mitenkään. Sen perään vaan kyselen, kuinka voit olla niin varma kaikesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #31

Onko sillä merkitystä kuka lähetti? Tuskin Huhtasaaren twiitin ja törkyviestien samanaikaisuus sentään sattumaa oli. Ilmiöhän ei voi olla Huhtasaarelle uusi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #35

Kuulin selityksen että jos Laura ei olis jakanut kyseistä julkista JULKAISUA niin en olisi tiennyt siitä mitään, Lauran vika että se on julkaistu. Media levitti saman asian 10000x laajemmalle yleisölle mutta edelleen se on Lauran vika että koulu julkaisi?
Ja sullakaan ei taida olla mitään faktaa niistä törkyviesteistä ja ketä niitä lähetti?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #37

Huhtasaari ei jakanut julisteesta Instagramissa julkaistua kuvaa, vaan julkaisi Twitterissä eri kuvan. Ei sillä, että tuo olisi kovin merkittävä asia, mutta jos julkaisua pitää huutamalla korostaa, lienee faktavirheen korjaus paikallaan.

Mitä yleisön suuruuteen tulee, niin väitteesi tarkoittaisi 117 000 0000 lukijaa. Saatan pikkaisen epäillä, mutta jospa kaikki britit lukivat ja vähän muutkin, kun BBC asiaan tarttui?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #37

Matti totta jos suvakit olisivat oikeasti huolissaan koulurausta he eivät nostaisi tästä asiasta näin suurta meteliä. Jos he oikeasti olisivat huolissaan lapsista, niin heidän kannattaisi ottaa suoraan yhteyttä Huhtasaareen ja pyytää häntä poistamaan koulun nimi Twiitistään ja jos hän tähän suostuisi, niin asiasta kannattaisi olla ihan Hyshys.

Mutta eivät he todellisuudessa edes pelkää koulurauhan puolesta, vaan tämä on hyvä tapa hyökätä Huhtasaarta vastaan lapsia apuna käyttäen.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #35

Tietenkin sillä on, herranen aika sentään. Pelkän ajallisen yhteyden perusteella ei tulisi tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä koskien vihapostin lähettäjien identiteettiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #40

Miksi? Siis muuten kuin mahdollisten laittomien uhkausten esittäjien edesvastuuseen saattamiseksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #42

Miksikö?

Huhtasaarelta on penätty vastuuta koulun saamasta vihapostista. Kuitenkin kuka tahansa voi lähettää kouluun vihapostia. Näetkö ongelman?

Mieti nyt jos koulu saisi seuraavan vihapostin:

"hei te tollot siellä!
huomenna voi olla pitkästä aikaa mielenkiintoinen koulupäivä...
terv. Huhtasaaren puolella 4ever"

Esim. Mäkinen tietäisi tuon luettuaan, että lähettäjä on persu, semmonen hiljaa kytevä "taksikuski"-tyyppinen potentiaalisesti väkivaltainen hullu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Olen aika varma, että koululle ja poliisille on herttaisen yhdentekevää onko hullu persu vai ei. Olennaista on vain uhan reaalisuus ja toki mahdollisen rikoksen selvittämisen kannalta tekijän henkilöllisyys.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #60

Puhut toisesta asiasta ollen siinä oikeassa. Tässä oli kyse siitä, voidaanko koululle vihapostia lähettäneiden identiteeteistä ja motiiveista vetää johtopäätöksiä nykyisillä tiedoilla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #68

Motiiveista voidaan hyvinkin. He ovat henkilöitä, jotka ispiroituivat Huhtasaaren twiitistä ja sen saamasta julkisuudesta lähettämään törkyviestejä. Oletko asiasta jotenkin eri mieltä, vai mitä haet? Et kai koita puolustella tai vähätellä törkyviestejä koululle?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #70

Olen mielestäni tässä säikeessä esittänyt selkeästi sen mistä puhun. Tiivistettynä: kuka tahansa voi lähettää vihapostia, ei siis tule hätiköidä johtopäätöksissä koskien lähettäjien identiteettejä. En koita puolustella tai vähätellä. Enemmänkin toppuuttelen niitä, joilla mopo keulii.

Se tiedetään kyllä (ajalliseen yhteyteen perustuen), että jotkut henkilöt reagoivat (inspiroituivat on ehkä hieman huono sanavalinta) lähettämällä koululle vihapostia. Tämä ei tarkoita sitä, että tiedettäisiin mitkä heidän motiivinsa ovat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #72

En oikein ymmärrä mitä tarkoitat motiivilla. Jos se että A tekee X johtaa siihen että B tekee Y, sanoisin että B:n motiivi oli että A teki X. Miksi pitäisi arvuutella muita motiiveja?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #75

B:n motiivi on mitä B tavoittelee tekemällä Y. Esim. pelotella rehtoria, pelleillä muuten vaan tai vahingoittaa Huhtasaarta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Esa Mäkinen käy nyt kierroksilla. Syytä en tietenkään tiedä, mutta läheisten pitäisi häntä vähän tarkkailla.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Että semmoset etädiagnoosit. Mäkistä vastaan jankkaaville kyllä sopisi joku pehmustettu huone.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Mikäli koulullinen oppilaita joutuu henkeä ja terveyttä uhkaavien uhkausten kohteeksi, niin näkisin yleisen ja yksityisen edun olevan jo sitä luokkaa, että poliisin on suoritettava esitutkinta, vaikka laiton uhkaus lähtökohtaisesti on asianomistajarikos.
Onko asiasta tehty rikosilmoitus, ja jos ei ole, niin miksi? Onko kaupunki, koulu tai poliisi kämmännyt? Vai eikö uhkauksia ole sittenkään esitetty?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Voisitko edes kuvitella sitä vaihtoehtoa, että on tehty ja tutkitaan, mutta siitä ei huudella. Kysy poliisilta, onko tutkinta käynnissä.
Persut sun muut pyörittävät nyt kuin rukousmyllyä tätä ’ei ole todisteita uhkauksista’ - meemiään.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Koska Mäkinen lyö pöytään todisteet väitteelleen että persut ja persujen kannattajat on "hyökännyt" koulun kimppuun? Olet kova poika vaatimaan todisteita muilta mutta itte heittelet jatkuvasti shaibaa ilman mitään todisteita. Sinäkin opettajana varmasti julkaisisit vastaavia valheellisia väitteitä oppilaiden tekeminä, oma "arvio". Ja sitten kun tulee meteli niin et tietenkään ite ole syyllinen vaan kaikki muut.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #18

Tampereen kaupungin edustajien sanaan minä tässä luotan enemmän kuin joihinkin nettipersuihin.

Loppuosa kommentistasi on kuvittelua, johon tyhmä ihminen joutuu turvautumaan, kun ei oikein ole mitään argumenttia. Mutta kivahan se on, kun on mielikuvitusta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #23

Loppuosa on opittu sulta, älä nyt ota omista hourailuistasi nokkiin, mutta sentään tunnustit että sulla ei ole väitteitesi tueksi minkäälaista faktaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #26

Kerran vielä: Tampereen kaupungin edustajien puheet ovat sitä faktaa, nettipersujen houreet eivät.

Harri Mulari

#10 tää Hård on herkkänahkainen ylikonstaapeli. Ei kuulemma äänestä mutta kaikesta paistaa läpi persumielisyys.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Huhtis veti kyllä hommansa vähän överiksi, mutta niin näytti tekevän tän foorumin jotkut vasemmistolaisetkin. Mutta sellaista se kiihkoilu väliin teettää, onneksi ei tarvi kiihkoilla.

Se olisi kyllä ihan mielenkiintoista tietää tosiaan, että onko koulua ja sen rehtoria sekä näitä kolmea oppilasta todella uhkailtu. Alan kyllä epäillä että näin ei ole tapahtunut, mutta kenties jotkut kuvittelivat että olisi tapahtunut. Ehkä ehdottoman puolueeton toimittaja Sannikka vielä lyö todisteet pöytään.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Tässä tapauksessa vaikea nähdä asiaa noin, kun jo alusta alkaen julkisuus oli Suomen kokoiseen maahan erittäin suurta. Näin suuren mittakaavan julkisissa jutuissa poliisilla on normaalia suurempi velvollisuus tiedottaa asian eri käänteistä. Toistaiseksi poliisi ei ole tiedottanut asiasta mitään, vaikka koulun tiedotusten perusteella ilmeisesti satojen lasten henkeä ja terveyttä uhattiin.

Harri Mulari

#12 ei ole uhattu satojen lasten terveyttä koulun tiedotusten perusteella. Tampereen kaupunki laittoi vartijan koululle varotoimenpiteenä, koska persuhenkiset laittoivat palautetta.

Etkö sää ylikonstaapelina pysty parempaan?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"vaikka koulun tiedotusten perusteella ilmeisesti satojen lasten henkeä ja terveyttä uhattiin"

Mistä olisi saatavilla tälläiset tiedotteet?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Tämä tietysti itsellänikin perustuu vain lehtitietoihin, joissa rehtori kertoo koulun oppilaiden joutuneen uhkausten kohteiksi. En ole perehtynyt, minkä kokoinen koulu on kyseessä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Et ole perehtynyt, mutta silti puhut koulun tiedottamisesta ja esität, että uhkauksia ei ole ollut? Tyypillistä persuilua.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #17

En tietenkään tiedä asioista enempää, kuin mitä lehdissä on kirjoitettu. Järkevä ihminen osaa kuitenkin päätellä jotakin julkitulleista uutisista, ja toistaiseksi ei mikään viittää siihen, että poliisi tutkisi laitonta uhkausta. Perusteet löydät aikaisemmista viesteistä.

Oli muuten ensimmäinen kerta kun syytetään persuksi, alkaako tästä jokin bingo?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

Älä sitten käyttäydy kuin persu, jos et halua joutua heihin sekoitetuksi.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #43

Just. Siitä vaan, maalita kuinka paljon haluat. Muista kuitenkin, että en ole yhdessäkään viestissä tuonut esiin ammattiani, vaan olet itse sen nimeni perusteella googlannut.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #45

#45 eli sun mielestä on ihan ok, että vapaa-ajallasi täällä haukut ihmisiä pelleiksi, idiooteiksi, tyhmiksi jne?

En usko, että kykenet töissäsi tasapuolisuuteen. Perustan tämän muun viestihistoriasi ohella etenkin siihen, että epäilet muita viranhaltijoita ml. opettaja Mäkinen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #46

Missäs töissä herra Mulari lienee?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #46

Onko erimielisten haukkuminen mm vajaiksi vain umpivihreiden opettajien oikeus?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #25

Kutsuin yhteiskuntaopin tunnille poliisin taannoin. Mukava puhejudon ja etälamauttimen ammattimies ja oppilaat arvostivat hänen teineille suunnattuja juttujaan. Hän myös kertoi, että poliisilla on vapaa-aikanaankin velvollisuus käyttäytyä ’poliisimiehen arvolle sopivalla tavalla’ eli hän tavallaan edustaa poliisiviranomaista myös ähertäessään salilla, lastensa vanhempainillassa tai taloyhtiön grillijuhlissa. Tätä nuoriso kummasteli.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #80

Kyllä sinä olet sairas ihminen. Haukut toisia runkkareiksi, rasiteiksi, tyhmiksi, idiooteiksi ja mitä kaikkea vielä. Ai niin vaahtoaviksi mölisjöiksi jne... Sitten sormi pystyssä kertomassa tuollaista. Hei istu nyt päivä peilin edessä.

No eipä siinä mitään. Käytäydyt tietenkin oman sisimpäsi ja arvojesi mukaan.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #25

"Sinähän nyt idiootti olet. Koskaan et osaa kirjoittaa yhtään kommenttia länkyttämättä typeriä henkilökohtaisuuksia"

Mäkinen kovin vouhottamaan koulun saamasta vihapalautteesta, kuitenkin lähes kaikki hänen omat viestinsä sisältävät sellaista muita keskustelijoita kohtaan. Mäkinen halausi esimerkkejä kaksoisstandardeista tässä yksi sellainen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #86

Etkö erota kuka sanoi mitäkin? Tuo ei ole minun kirjoittamaani vaan ylikonstaapeli Hårdin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #90

Erotan toki, mutta otin vain lainauksen että kaikki tietäisi kenen viestiin vastaan. Oisin voinut vielä mainita Hårdin nimen selvyyden varmistamiseksi. Hårdin alkuperäisen viesti on ylläpito jo poistanut.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #19

Alkaa menemään jo vaikeaksi. Olisi hyvin paljon ymmärrettävämpää lukea kirjoittajan ja kirjoittajien kommentteja kun tietäisi kuka on mikä ja mitä, mihin suuntautunut. Politiikka ja uskonto, Sipilän uskontausta lienee selvillä. "Tavallinen Rento Reino" uskoi aikoinaan Jumalaan ja Kekkoseen. Tänään ei voi uskoa oikein mihinkään. Valta on valheen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tämä blogi on merkittävä muutamallakin tavalla. Toivottavasti mahdollisimman moni lukee sen ajatuksella.

Nyt ensimmäisiä kertoja persujen äärisiipi maalittaa yksittäistä opettajaa koska tämä on ollut tarpeeksi julkea arvostellakseen ja ojentaekseen persuja ja niiden suurta johtajaa Huhtasaarta.

Osansa saa myös pari toimittajaa mutta se ei ole näiden taholta mitään uutta. Merkittävää on myös että tämä menee usarin sensuurista läpi.

Kannattaa pistää päivämäärä mieleen. Itse kukin voi sitten tahoillaan miettiä jos nämä saisivat päättää asioista joista nyt voi itse kukin muodostaa mielipiteensä itse, ilman että nämä lahkolaiset voisivat sitä rajoittaa tai sanktioida.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Persujen äärisiipi? Kuuluuko blogisti tai yksikään kommentoijista edes koko puolueeseen? Sitoutumatottomilta näyttävät.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Kun maski sitten putoaa, näkee sen todellisen tavoitteen mihin ihminen pyrkii. Se tässä kaikessa on mielenkiintoista että mitä huominen tuo tullessaan. Asia on vielä keskeneräinen. Kuitenkin, eripuraa ei PS puolueen toiminnasta puutu. Yhtenäisyyttä voi etsiä syyttämällä myös oman maan koululaitosta.

Oikeuden olisi tapahduttava mutta sitä virhettä ei saisi tehdä että Perussuomalaiset joutuisivat toisten maalitauluksi. Se kun olisi todellisuudessa Laura Huhtasaarelle suhteellisen suuri voitto. Siihen hän nimenomaan pyrkii tällä kaikella, julkisuutta hyväksi käyttäen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tarkoitatko nyt teidän vihapuheosaston ykkösnyrkki Mäkistä vai? Lue ihan kaikki Mäkisen kommentit vuosien varrelta ja sitten tosta alhaalta käyttäytymissäännöt ja itke sitten miksi sensuuri ei ole vielä Mäkistä pistänyt sinne minne toi angsti kuuluu.

Harri Mulari

#29 oon tallettanut tämän keskustelun pdf-tiedostoksi. Todella oireellista, että ylikonstaapeli Hård haukkuu täällä kansalaisia idiooteiksi.

Mua Hård haukku aiemmin pelleksi, koska omien ympäristöoikeuden opintojen pohjalta uskalsin täällä arvostella kepupoliisi Levosen ymmärrystä valtiosäännöstä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Miten mielestäsi oma kommentointisi?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Haukkui pelleksi? En ota kantaa, mutta näine "ilmoitan työnantajallesi" - uhkauksinesi osoitat olevasi ehkä hieman epäkypsä.

Jos joku kommentoija menee mielestäsi asiattomuuksiin, tee ilmoitus ylläpidolle ja jatka omalta osaltasi asiallista keskustelua.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #55

Eikös tuo ilmoittelu työnantajalle ole juuri ääripunavihreiden "hyvien ihmisten" tyyli?

Kovin raukkamaista sellainen.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ahaa, eli nyt ei enää saisi toimittajikaan arvostella:) Jos suvakit saisi tässä maassa vallan, silloin loppuisi myös sananvapaus "väärää" mieltä olevilta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En kantaisi suurta huolta, että Ketolasta oltaisiin tekemässä yksinvaltiasta. Sen kun jatkat vuoropuhelua vain.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalainen paskanjauhaminen jatkuu vaan, ja se on tietysti ymmärrettävää, kun prinsessaa arvostellaan.

Persut eivät kestä olla väärässä, ja sitten kun melkein aina näin käy, niin sitten alkaa lapsellinen, esittäkää todisteita, että on uhkailtu, tai tullut vihapostia selittely.

Ei eroa millään lailla persujen normaalista uhriutumisesta.

Lahkolaiset vauhdissa ja lapsellisuus ei näemmä mihinkään muutu.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

päivän petterissä ei ole tarpeeksi tulikiveä - yritä nyt enempi))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onko päivän mainoskampanja jo suunniteltu?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Odotetaan rauhassa että petteri saa sulatettua makkarat ja läskisoosit, ehkä sitten tulee taas rautainen annos pelkkää asiallisesti argumentoitua tietopohjaista tekstiä niinkuin yleensä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kerkee, kauppa käy, ja kirjaostoillekin lähdettävä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Arvostukseni Teuvo Hakkaraista kohtaan nousi taas pari astetta. Se on kohta jo plussan puolella.

Matti Simonaho

Iltasanomien mukaan 1.10.2018, "Laura Huhtasaari julkaisi kuvan alaikäisten oppilaiden tekemästä julisteesta – rehtori pitää kansanedustajan toimintaa ”erikoisena”". Kyseessä olevan Tamperelaisen koulun rehtori on Iltasanomien mukaan sanonut; "Koulut kannustavat nykyisten opetussuunnitelmien mukaisesti oppilaita osallistumaan yhteiskunnalliseen ja poliittiseen keskusteluun. "

Iltasanomien mukaan 05.10.2018, Vasemmistoliiton helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed on pyytänyt Poliisia tutkimaan onko Huhtasaari syyllistynyt rikokseen. Seura -lehden mukaan 05.10.2018, Sammon koulun rehtorista Maaret Tervosesta on tehty kantelu Oikeuskanslerin virastoon. Kantelija epäilee että Sammon peruskoulussa olisi ollut vihapuhetta ja vihanlietsontaa Perussuomalaisia poliitikkoja kohtaan.

6 § Yhdenvertaisuus
Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti. Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.

Jos lapsia (6§ vastaisesti) "kannustetaan osallistumaan yhteiskunnalliseen ja poliittiseen keskuste-
luun", niin eikö käynnissä oleva eripura, Oikeuskanslerille tehty kantelu ja Poliisille tehty tutkimuspyyntö ole yhteiskunnallista keskustelua ja poliitiikkaa?

Tyypillinen "erikoinen soppa", joka syntyy kun osapuolille ei ole opetettu Suomen Kansan Perustuslakia 1§ - §12 - joka Suomalaisille on kaikista tärkeintä oppia ja tietää. Myöskään Pariisin rauhansopimusta 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 6, 7, 8, ka 9 artiklaa - joka on Suomen ja koko Maailman tärkein sopimus - ei opeteta lapsille, mutta lapsia kannustetaan mututuntumalla osallistumaan yhteis-
kunnalliseen keskusteluun ja politiikkaan.

Näyttely oli julkinen. Julkisella paikalla saa kuvata. Jos "lasten nimiä ei saa näkyä", niin vastuu siitä etteivät nimet näy - riippumatta siitä valokuvataanko tai ei - on rehtorilla. Twitterissä Huhtasaari kommentoi kuvaan viitaten että vastuu on opettajan ja rehtorin, ei oppilaiden.

Asian ydin

Suomen Kansan Mielipide on että; "LAPSIA on kohdeltava tasa-arvoisesti YKSILÖINÄ, ja heidän tulee saada vaikuttaa ITSEÄÄN koskeviin asioihin KESHITYSTÄÄN VASTAAVASTI" viitaten kaikkeen mitä Suomen Kansan Perustuslakiin on kirjattuu 1§ - 12§ sellaisenaan tai sovellettuna - joita Suomen Kansan palveluksessa olevan opettavan osapuolen on noudatettava. Jos jotain kritisoitavaa on esittää reaali- ja käsitteellistieteelliseltä perustalta koskien pedagogiikkaa, se on Suomen Kansan Perustuslain mukaan sallittu - ja koskien Valtiovallan palveluksessa olevaa henkilöä se on vaadittu.

Kai parempi on että kehitetään yhteiskuntaa ja elinympäristöä kritisoimalla pedagogikkaa reaali- ja käsitteellistieteellisin perustein, tehden tarvittavia muutoksia koskien mitä, miten ja kuinka paljon lapsille saa opettaa - huomioiden jokaisen lapsen henkilökohtaisen lahjakkuuden/kutsumuksen ja sen kehityksen tukemisen - sen sijaan että kulutetaan aikaa ja varoja päinvastaiseen?

Lähde : http://www.mielipiteemme.fi

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Perusopetuslaki ja -asetus sekä Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet ja muut Opetushallituksen täydentävät määräykset ovat ne konkreettiset säädökset, joiden pohjalle koulun toiminta rakennetaan. Perustuslakiin saakka ei tarvitse koukata, koska toki sitä alemmantasoiset määräykset ovat sen kanssa linjassa kuten pitääkin.

Aktiivinen kansalaisuus yms. on ollut yhtenä sisältönä ja tavoitteissa iät ja ajat jo.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kiusaakohan blogistia se, että erilaisia väitteitä odotetaan todisteltavan eri tavoin?

Jos esität tavanomaisen väitteen, että näit omenan irtoavan puusta ja putoavan maahan, ei kukaan kyseenalaista väitettäsi. Se on täysin uskottava sen yleisen tiedon varassa, jonka ystävämme Isaac Newton on meille todistanut. Jos taas esität poikkeuksellisen väitteen, että näit omenan irtoavan puusta ja se jäi ilmaan leijumaan, tullaan varmasti kysymään myös poikkeuksellista näyttöä.

Poikkeukselliset väitteet vaativat poikkeuksellista näyttöä. Se ei ole merkki ”kaksoisstandardeista”, vaan siitä, että ihminen on oppinut soveltamaan aiemmin oppimaansa uusiin ärsykkeisiin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

https://blogit.kansalainen.fi/sannikka-vs-huhtasaa...

Ovathan opettajat(toimittajien lisäksi) tutkitusti enimmäkseen vihervasemmistolaisia.

Jos toimittajatkaan eivät osaa tehdä puolueetonta journalismia, niin olisiko se kovinkaan suuri ihme, jos myös kouluissa opettajien persukriittisyys näkyisi joskus opetuksessa?
Enpä ole koskaan törmännyt Suomessa lapsiin kohdistuneeseen poliittiseen vihankampanjaan, joten eikö tälläisen väitteen esittäjältä voisi vaatia kunnon todisteita?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Näköjään ketju ehti jo "kuolla", kun ehdin pitkän työpäivän jälkeen vastaamaan viesteihin. Mäkisellä ainakin näyttää olevan aikaa vastailla viesteihin pitkin päivää mahtaneeko mies käydä lainkaan töissä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset