SakariRajamaki

Jukka Hankamäen kirjoitus on poistettu!

Hankamäen kirjoitus otsikolla "Analyysia seksuaalirikollisuudesta" on poistettu. Kirjoitus oli ainakin vielä eilen näkyvillä Uudessa Suomessa. Itse luin kirjoituksen, enkä havainnut siinä mitään epäsopivaa. Mitä mieltä muut keskustelijat olivat kirjoituksesta? Outoa näissä poistoissa on sekin, että usein ei edes perustella mitenkään, jolloin äärimmäisen vaikea tietää mitä saa kirjoittaa ja mitä ei. Perusteltiinko tälläkään kertaa Hankamäen poistoa mitenkään?

Itsellänikin on poistettu kirjoitus jossa muut keskustelijat eivät nähneet mitään epäsopivaa.  Myös muutama päiväsitten jenna Simula kirjoitti siitä, miten hän oli saanut FB-bannit, kun oli kritisoinut ulkomaalaisten tekemiä lapsiraiskauksia. Viime päivinä myös monet perussuomalaisten kansanedustaja ehdokkaat ovat saanet facebookilta banneja, kun ovat jakaneet Jussi Halla-ahon päivityksiä koskien lapsiraiskauksista. 

Muutama päivä sitten kirjoin blogin siitä miten Islamia on vaikea kritisoida. Asia kuitenkin kiistettiin monen keskustelijan toimesta. Kuitenkin nämä raiskaukset liittyvät osaltaan Islamiin, sillä kaikissa sellaisissa kulttuureissa, joissa naisen asema on heikko miehet ovat taipuvaisempia raiskauksiin.  Ja sitä toista syytä en uskolla sanoa, koska se voi johtaa helposti poistoihin täällä Usarissa. Eikö sen sijasta, että osa keskustelijoista kieltää tietyistä asioista keskustelun vaikeuden kannattaisi olla huolissaan siitä, että facebook vaikuttaa ihan suoraan Suomenkin vaaleihin?

Ps. Joutusin kirjoittamaan tämän kirjoituksen kiireellä, mutta aihe oli ajankohtainen siks  kirjoitin sen nyt. Eli pahoittelut jos kirjoitusvirheitä on normaalia enemmän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Toni Rintala

Hassua myös se, että "Toimituksen poiminnat"-kohdassa pyörii Joona Räsäsen blogi, jonka virheitä ei voi edes kommentoida.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Sinne vaan kommentoimaan. Kommentointikenttä on avoin.

Toni Rintala

Onhan se avoin, mutta kommentit menee odottamaan hyväksyntää. Siksi siellä ei ollut ainoatakaan kommenttia kolme tuntia julkaisun jälkeen.
Itselle siellä ei näy nyt klo 22:55 vieläkään yhtään kommenttia. Ei edes mun omaa.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

No joku blogi multakin poistettu . Mitä sitten ? Penniäkään en oo saanut kirjoittamisesta . Enkä penniäkään ole maksanut jotta joku taho niitä julkisesti yleises jaossa pitäis nähtävillä .

Jos bloginne ja fb päivityksenne on niin rakkaita ja pelkäätte niiden poistoa . Voihan niitä esim tulostaa ja kotona ominpäin itsekseen ihastella .

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tri tri Hankamäelle on tapahtunut jotain negatiivista Puheenvuorossa, kun kuvakin on hävinnyt.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lupaan itkeä tuon sarjabännääjän kohtaloa koko illan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kuva näyttää ihan normaalilta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Profiilisivulla se näkyy, kirjoituksen sivulla jostain syystä ei. Hankamäeltä julkaistaan täällä kirjoituksia keskimäärin joka toinen päivä, viimeksi tänään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #29

Siinä tapauksessa joutaa harventaakin :)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Muutama päivä sitten kirjoin blogin siitä miten Islamia on vaikea kritisoida. Asia kuitenkin kiistettiin monen keskustelijan toimesta."

Väitteesi myös osoitettiin vääräksi monen keskustelijan toimesta, jotka esittivät Islamiin kohdistuvaa, melko voimakastakin kritiikkiä blogisi kommenteissa.

Voisiko siis jo vähitellen tehdä sellaisen johtopäätöksen, että kyse ei ole siitä saako kritisoida vai ei, vaan siitä millaista kritiikkiä esittää? Ei sitä alatyylistä ölinää kannattaisi mistään muustakaan asiasta pitää.

"Kuitenkin nämä raiskaukset liittyvät osaltaan Islamiin, sillä kaikissa sellaisissa kulttuureissa, joissa naisen asema on heikko miehet ovat taipuvaisempia raiskauksiin."

Tuossakin sinulla on päättelyketjussa virhe. Jälkimmäinen väite kaatuu toteamalla, että naisen asema on heikko myös monen muun uskonnon dominoimilla alueilla.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Voisiko siis jo vähitellen tehdä sellaisen johtopäätöksen, että kyse ei ole siitä saako kritisoida vai ei, vaan siitä millaista kritiikkiä esittää? Ei sitä alatyylistä ölinää kannattaisi mistään muustakaan asiasta pitää."

Oletko Tomi seurannut miten Atte Kaleva ja Marko Hamillo esittävät Islam kritiikkiä ja miten paljon varsinkin Kalevaa on leimattu rasistiksi? Aika vaikea se Kalevalle näyttää olevan, koska hän on uhannut tehdä asiasta, jopa rikosilmoituksen.

Enkä väittänytkään, etteikö myös muiden vastaavien uskontojen mihet olisi taipuvaisempia raiskauksille.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin siis kummasta tässä olikaan kysymys, siitä saako Islamia kritisoida, vai siitä roiskiiko joku rasistileimoja?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #14

Tarkoitan niillä samaa asiaa. Moni ei uskolla kritioida Islamia koska pelkää rasistileimaa.

Jos mentäisiin ihan sanatarkalle linjalle , niin silloin voisi sanoa, että Islamia saa arvostella, mutta Facebook ja Uusi Suosi saa myös poistaa kaikki kirjoitukset.

Voisiko ihan sanatarkalla linjalla sanoa, että kyllä Islamia saa rankastikkin arvostella mutta siitä saa tuomion?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #31

No ei voisi. Mistä Kaleva ja Hamilo muka on tuomittu?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Väitteesi myös osoitettiin vääräksi monen keskustelijan toimesta, jotka esittivät Islamiin kohdistuvaa, melko voimakastakin kritiikkiä blogisi kommenteissa."

Väite pitää paikkansa, poistettiin bloki jossa esitettiin kritiikkiä ja kymmenet tuomiot oikeudessa muslimien loukkaamisesta. Tuomiot kuitenkin annetaan ensisijaisesti perussuomalaisille koska ainoastaan heillä on poliittista valtaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vai ainoastaan perussuomalaisilla on poliittista valtaa? Olenkin ihmetelly miksi täällä moni valittaa, kuinka asiat ovat niin huonosti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #18

"Vai ainoastaan perussuomalaisilla on poliittista valtaa?"

Odotinkin koska Max tulee saivartelemaan. Tasan tarkkaan tajuaa että Suomen eduskuntapuolueista ainoastaan perussuomalaiset pystyvät esittämään kritiikkiä islamista, mutta piti tulla esittämään näsäviisaita ajatuksiaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Kirjoittaisit sitten mitä tarkoitat, niin en pystyisi viisastelemaan. En nyt viitsi keksiä mitään nokkelaa siitä, että kommenttisi 9 ja 34 ovat keskenään ristiriitaisia. Ensin sanot että vain perussuomalaisia tuomitaan. Sitten sanot että vain perussuomalaiset esittävät kritiikkiä. Miten ketään muuta siis voitaisiin tuomita? Ei nyt välitetä siitä, että toinen väite on puutaheinää, vaan koitetaan selvittää tuo looginen ristiriita.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Rajamäen blogia ei ole poistettu. Kritiikki on edelleen kyseisessä blogissa luettavissa. Muslimien loukkaaminen ja islamia kohtaan esitettävä kritiikki eivät ole synonyymeja.

Poliittista valtaako perussuomalaiset käyttävät oppositiossa?

Kahden-lauseen-Makkonen tiivisti taas sanottavansa kahteen täysin toisiinsa kuulumattomaan lauseeseen. Ja molemmissa oli paikkaansapitämättömyyksiä. Mutta taattua makkosta - siis.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #28

"Muslimien loukkaaminen ja islamia kohtaan esitettävä kritiikki eivät ole synonyymeja."

Itseasiassa ovat synonyymeja ja näistä on Suomessa jaettu tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #36

Eivät ole synonyymejä. Islamia on esimerkiksi tuossa Rajamäen kirjoituksen yhteydessä kritisoitu voimakkaasti. Kritiikki voisi toki loukata muslimilukijoita, mutta se on pääosin kirjoitettu niin, ettei muslimeja ole tarkoituksellisesti loukattu.

Tuomioita ei ole jaettu kriittisistä kirjoituksista. Kirjoitukset joista tuomioita on annettu, ovat olleet uskonrauhaa rikkovia tai kansanryhmää vastaan kiihottavia. Voit lukea tuomioiden perustelut. Yhtään tuomiota ei ole annettu kritiikistä islamia kohtaan tai muslimien loukkaamisesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Filosofeeraaminen taidetaan mieltää täällä US:n Puheevuorossa rasismiksi, vihapuheeksi, kansankiihottamiseksi tai fasismiksi.

Hankamäen tulee vaihtaa tyylilajia, näkökulmaa ja mielipiteitään, jotta tulevaisuudesssa saa täällä asiansa näkyville pitemmäksi aikaa kerrallaan.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Timolle ongelma on siinä, ettei ylläpito myönnä ajavansa poliittista agendaa. Voidaan sanoa ihan hyvällä Usarikin vaikuttaa ihan suoraa Suomen vaaleihin. Homma olisi reilua, jos ihan avoimesti kerroittaisiin omasta poliittisesta agendasta.

http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209...

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

GCM:ää pukkaa. Islamin kritisoinnin kielto on vasta alkua. Jossain vaiheessa kriminalisoidaan kristinuskon teologia, koska se on muiden uskontojen teologiset opit poissulkeva. No, ehkä näin pitkälle ei mennä, koska ymmärrys teologiasta on yleisellä tasolla romahtanut. Tärkeintä on, että saadaan työvoima kansainvälisesti liikkeelle. Kehityksen voi tosin pysäyttää nykyisen velkarahajärjestelmän totaalinen kriisiytyminen, joka ei ole kaukana, sillä miltei kaikki maailman maat ovat korviaan myöten veloissa kuten myös yksityistaloudet. Velkarahaa johdannaisin talouteen syytävä käänteinen Moolokin kita puskee kaikki paikat täyteen velkaa, kunnes markkinat menettävät riittävästi keskinäistä luottamusta velkojen takaisinmaksukyvystä.

Ennen tätä vaihetta kaikki mahdolliset keinot reaalitalouden virkistämiseksi tai sen stagnaation välttämiseksi halutaan käyttää, koska stagnaatiossa velkapommi räjähtää. Kansainvälisen työvoiman ja kuluttajakunnan liikkuvuutta tehostava GCM on eräs tällainen keino. Toinen keino olisi iso sota, mutta ydinaseiden aikakaudella tämä keino on ollut vaikeasti käytettävissä.

On surkuhupaisaa, ettei vasemmisto ymmärrä GCM:n taustalla vaikuttavia rahamaailman intressejä. Voi olla, että vasemmisto on viehättynyt sopimuksen mattokauppiastason kalifaattijuonittelua sisältäviin osuuksiin, joista islamin arvostelun kieltäminen on yksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sama itku joka viikko.

Perustakaa oma sivusto, mihin voi suoltaa sitä ''oikeaa viestiä''

Omistaja määrää tahdin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Onhan Hankamäen piireillä se (ääri)Oikea Media.

Tommi Mäkinen

Ritala ja samat trollaukset joka päivä..

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Olen puolueellisuudesta hiljaa vasta sitten kun Huusko myöntää oman puolliusuutensa.

Aika vaikkeaksi se ''oikeaa viestin'' kirjoittaminen tulee, koska sensuuri kovenee facebookissa,youtubessakin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Hankamäki on käsittääkseni Suomen perustan palkkalistoilla. Mielestäni Uudella Suomella ei ole mitään velvoitetta julkaista päivittäin Hankamäen persupoliittisia blogeja.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei hätää, joku on sen pyytämättä ja yllättäin kopsannut jo eilen tuonne Suomen Breitbartiin. Hankamäen sananvapaus on siis tallella.

Propsit US-toimitukselle tästä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Hetken ehdin olla jo huolissani Hankamäen sananvapaudesta.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Täällähän julkaistaa kaikkien poliittisten puolueiden julkaisuja

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Aika ihmeellistä, että dosentti, Arto Luukkanen, on yhä vapaalla jalalla somessa ettekä ole hänelle vielä saaneet banaania aikaan. Isompi kuva on tietysti facebook joka harkinnan jälkeen on rohjennut poistaa Halla-ahon pari postausta eikä vain antanut 30 - päivän bannia kirjoituksia jakaneille (melkoinen kuvio) jota varmaan seurataan tarkkaan joskos tänne saadaan jopa Huhtasaarelle bannit ...

Jussi Halla-aho
8 tuntia ·
Kuten monet ovat huomanneet, Facebook on antanut kestoltaan mielivaltaisia bännejä ihmisille, jotka ovat jakaneet - usein ilman saatetekstiä - Oulun lapsiraiskauksia käsitteleviä päivityksiäni. Bännit näyttävät painottuvan henkilöihin, jotka ovat perussuomalaisten ehdokkaina eduskuntavaaleissa.

Päivityksissäni ei ollut mitään kyseenalaista. Niissä ei nimitelty vähemmistöjä eikä esitetty yleistäviä lausuntoja. Yhdellä päivityksistä oli yli 1300 jakoa ja yli 5000 tykkääjää, joten bännättyjä käyttäjiäkin lienee melko paljon.

Erikoisinta on, että vaikka päivitysteni jakaminen näyttää olevan bännin arvoinen "yhteisönormien rikkominen", minua itseäni ei ole sanktioitu alkuperäisistä päivityksistä. Tavoitteena näyttääkin yksinkertaisesti olevan pelotella Fb:n käyttäjiä olemaan jakamatta julkaisujani ja näin estää niiden leviäminen.

Nyt havaitsen, että kyseiset päivitykset on poistettu myös omalta seinältäni.

Facebook on ollut puutteistaan huolimatta hyvä viestintäkanava. Viime aikoina sensurointi on kuitenkin yltynyt sellaiseksi, että täytyy joulun pyhinä vakavasti pohtia sisällöntuotannon siirtämistä takaisin Scriptaan. (Tähän voi toki olla muitakin perusteita, mutta ei mennä nyt niihin.)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei niin suurta asiaa, kuin kirjoittaako Facebookiin päivityksiä kannatakaan hätiköiden tehdä. Kyllä sitä kannattaa kuukauden verran kypsytellä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Facebook on ollut puutteistaan huolimatta hyvä viestintäkanava."

EU:n komissio on uhkaillut näitä viestintäkanavia sakoilla ja toimiluvan peruutuksilla jos eivät poista asiatonta keskustelua eli kritiikkiä muslimeista, kristittyjä ja muita uskovia saa edelleen arvostella vapaasti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minkälainen toimilupa somepalvelulle vaaditaan?

Käyttäjän juhaniyt kuva
Juhani Ylä-Tulijoki

Täällähän on menossa varsinaiset kommunistien kokoontumisajot joten ei kai se mikään ihme ole että agendaa vasten olevat kirjoitukset poistetaan

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Martin Niemöller:

"First they came for the socialists, and I did not speak out—
Because I was not a socialist.

Then they came for the trade unionists, and I did not speak out—
Because I was not a trade unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.

Then they came for me—and there was no one left to speak for me."
____________________________________

Niemöller oli alunperin natsien kannattaja.

Henry

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Luin Hankamäen kirjoituksen enkä itse kokenut sitä bännäystä tarvitsevaksi.

Kirjoituksena se oli mielestäni huono; kuten Hankamäen persupropaganda yleensä onkin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Luin Hankamäen kirjoituksen enkä itse kokenut sitä bännäystä tarvitsevaksi"

suosittelen siis vain tätä kohtaa kirjoituksessa, mutta paljon puhuvaa jos vastapuolikin kommentoi näin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #37

viestistäsi päätellen olet hankamäen poliittinen vastapuoli

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #43

Minä arvioin lähinnä Hankamäen tekstejä.

Silloin kun Hankamäki kirjoittaa ei-persutekstejä, hänen kirjoituksensa ovat KIRJOITUKSINA erittäin laadukkaita, oivaltavia ja uusia näkökulmia esiin tuovia. Niitä on nautinto lukea.

Kun Hankamäki kirjoittaa persutekstejään, hän menee välittömästi ylikierroksille. Sen seurauksena kirjoitukset ovat hieman sekavia, ja edellä mainitsemani ansiot jäävät useimmiten puuttumaan. Laatutaso siis romahtaa jostain syystä silloin, kun kirjoituksen aihe on Hankamäen tunne-elämää kuohuttava.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #49

No enpä ole kyllä ite huomannut tälläistä ilmiötä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kävin lukaisemassa Hankamäen blogin uudestaan, enkä oikein ymmärrä että miksi on poistettu. Ei siinä mitään erityistä tai "vaarallista" ollut. Mutta jos ei saa kertoa sitä faktaa, että juuri muslimit näihin raiskauksiin paljon syyllistyvät. Nämä turvaa hakemaan tulleet.

Ruotsissahan Brån uusi raportti kertoi, että viime vuonna peräti joka kolmas nuori nainen joutui siellä seksuaalirikoksen uhriksi. Ja että seksuaalirikollisuus on siellä selvästi noussut viimeisten viiden vuoden aikana.

Samoin viimeisten viiden vuoden aikana on muslimeita virrannut Ruotsiin hyvin paljon.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Hankamäki otti muhun yhteyttä Facebookin kautta ja pyysi julkaista seuraavan tekstin, josta muuten käy jälleen ilmi miten vaikea on Islamia on kritisoida

"Lähetin oheisen kirjeen Markku Huuskolle, ja haluan julkaista sen myös
avoimesti.

Päätoimittaja Markku Huusko,

Uuden Suomen puheenvuoropalvelu poisti 7.12.2018 kirjoitukseni
”Analyysia seksuaalirikollisuudesta” (6.12.2018) lähettäen minulle
”varoituksen asiattomasta sisällöstä”.

Anonyymisti esitetyssä viestissänne viitattiin sensuroinnin perusteena
kirjoitukseni kohtaan:

1) ”Muslimitaustaisten turvapaikanhakijoiden todennäköisyys syyllistyä
raiskaukseen oli Keskusrikospoliisin vuodelta 2016 olevan tilaston
mukaan paikkakunnasta riippuen 10–30-kertainen verrattuna
suomalaistaustaisiin.”

Tämä asiakohta perustuu kirjoituksessani lähteistettyyn
tutkimustulokseen, josta sitä paitsi uutisoi oman konserninne Iltalehti.

Toisena poistamisen perusteena viestissänne viitattiin kohtaan, jossa
olin arvostellut ministeri Mykkäsen vetoamista pelkkään
rangaistusasteikkojen kiristämiseen seksuaalirikosten hillitsemiseksi:

2) ”Näin hän peittää ongelmien todellisen juurisyyn, joka on
muslimikulttuurin leviäminen Eurooppaan ja Suomeen. Ilman sitä
pedofilian esiintyminen olisi todennäköisesti edelleen melko
harvinaista.”

Molemmat toteamukseni perustuvat asiantuntijatietoon ja
asiantuntija-arvioon asioiden tilasta, eikä niissä ole mitään
sellaista, mitä ei saisi, voisi ja pitäisi lausua. Myöskään
muslimikulttuurin ei pidä olla arvostelun ulkopuolella, kuten
vaikutatte ajattelevan.

Totesin jälkimmäisen asiakohdan jatkoksi selvästi myös, että
”[k]ulttuuriristiriitojen toteaminen ei ole kansanryhmien leimaamista,
niin kuin ei epä- ja sosiaalietuusperäisen haittamaahanmuuton
valikoitu vastustaminenkaan.”

Niinpä pidän poistoa ja siihen liitettyä kirjoituskieltoa perusteettomana.

Uusi Suomi poisti myös kirjoitusoikeuteni kahden aiemman poiston
perusteella, jotka oli niin ikään tehty perusteettomasti ja
mielipiteidenvaraisesti.

Valikoimalla tai sensuroimalla asiantuntijoiden mielipiteitä tulette
luoneeksi valheellisen ja vääristyneen kuvan maassamme vallitsevasta
mielipideympäristöstä.

Poistelemalla akateemisesti etabloituneiden ja kvalifioituneiden
henkilöiden tai poliittisten ehdokkaiden (kuten viime viikolla
dosentti Arto Luukkasen) tekstejä, pyritte määrittelemään
yhteiskunnallisen totuuden omalla tuomaripelillänne, mikä luo huonon
kuvan harjoittamastanne journalismista.

Totesin poistetun kirjoitukseni lopulla expressis verbis, että
”[k]ehotan myös valtamediaa uutisoimaan tapauksista avoimesti ja
olemaan sensuroimatta aihetta koskevaa poliittista, juridista,
filosofista, sosiaalitieteellistä, psykologista ja muuta
asiantuntijaargumentaatiota.”

Niinpä esitän, että palauttaisitte sekä kirjoitukseni että
kirjoitusoikeuteni Puheenvuoroon.

Minulla on parhaillaan tekeillä median totuuskriisiä koskeva laaja
tutkimus, ja toimintanne otetaan siinä joka tapauksessa huomioon.

Olen huolestuneena pannut merkille, että Uuden Suomen
puheenvuoropalstalta poistetaan perusteettomasti kirjoituksia ja että
kirjoittajia asetetaan julkaisukieltoon heidän esittäessään varsinkin
poliittiseen vihervasemmistoon, liberaaliin porvaristoon,
EU-eliittiin, islamiin tai maahanmuuttoon liittyvää arvostelua.

Sananvapaus ei ole oikeutta valikoivaan journalismiin, vaan
sananvapaus on myös lukijoiden oikeutta tietää näkemyksistämme. Se on
yksilöiden vapausoikeus, ei valtiovallan rajoitusoikeus, jota median
pitää suojella.

Uusi Suomi kysyi ehdotuksia puheenvuoropalstan uudistamiseksi tänä
syksynä. Ehdotan, että lehti lopettaisi aiheettoman sensuroinnin,
jonka vuoksi palstan käyttö on pitkälti kuivunut.

Mitään ”keskusteluohjeita” tai ”yhteisönormeja” ei pidä asettaa eikä
tulkita siten, että ne palvelevat vain niitä poliittisen
vihervasemmiston edustajia, jotka ovat jääneet palstoillenne
rähinöimään, reuhaamaan ja kavaltelemaan ilmiannoillaan toisia ihmisiä
asiallisten kirjoittajien joutuessa väistymään.

Jukka Hankamäki

FT, VTT

Filosofi, sosiaalipsykologi

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas, Helsinki

Kirjoituksesta on lähetetty kopio myös uutispäällikkö Teppo
Ovaskaiselle ja konserninne toimitusjohtajalle Juha-Petri Loimovuorelle.

---

Sain Markku Huuskolta sähköpostivastauksen, jossa ei esitetty mitään
perusteluja vaan ainoastaan tylyn tyrmistyttävä toteamus, että

"Teillä on useampia sääntörikkomuksia. Kirjoitusoikeutenne Uuteen
Suomeen on päättynyt."

Tähän voisi vastata, että sinulla Markku Huusko on useampia
argumentatiivisia ja journalistisia rikkomuksia. Oikeutesi vääristellä
vallitsevaa mielipideympäristöä on päättynyt"

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

"akateemisesti etabloituminen ja kvalifioituminen" ei anna erioikeutta muihin tekstintuottajiin nähden.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"akateemisesti etabloituminen"

Suomen Perustan mediatutkija

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Niin Hankamäki kuin Luukkonenkin osoittivat GCM-keskusteluissa omaavansa akateemisesta etabloitumisesta ja kvalifioitumisesta lähinnä tohtorinarvon ja joukon (sivistys)sanoja, joiden kääntäminen suomeksi on ylivoimaista.

Yhdessä tuon Huuskolle lähetetyn nilityksen kanssa tulee lähinnä mieleen Oscar Wilden
"I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I'm saying."

Tuo vanha homo Wilde tuntuu muutenkin olevan perussuomalaisten sitaattisuosikki… Erityisesti tunnutaan (varsinkin sananvapauskeskustelussa) rakastavan hänen (väärin)tunnettua sanomaansa: 'I may not agree with you, but I will defend to the death your right to make an ass of yourself.'

Ehdin vähän vilkaisemaan tuota viimeisintä pläjäystä. Ei se enää oikein ollut edes innostanut ketään. Edes tuon jälkimmäisen Wilde-lainauksen hengessä…

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Niin Hankamäki kuin Luukkonenkin osoittivat GCM-keskusteluissa omaavansa akateemisesta etabloitumisesta ja kvalifioitumisesta lähinnä tohtorinarvon ja joukon (sivistys)sanoja, joiden kääntäminen suomeksi on ylivoimaista."

Siinä missä vastaväittäjät keskittyivät lähinnä saivartelemiseen ja ohipuhumiseen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #58

Kyllä Jussila ainakin taisi saada bannit pikemminkin siitä, että hän laki- ja sopimusasioissa tyrmäsi tohtorit mennen tullen. Kun herrat sitten totesivat, että asiakirjasta ei löydy mitään pakottavaa, siirtyivät he seuraavalle avuttomuuden asteelle.
Heidän (ja ilmeisesti komppaavien perussuomalaisten) mielestään suomalaiset ovat niin onnettomia sopimusasioissa, että heitä kusetetaan aina. Ja ellei sopimuksella kuseteta, niin sitten suomalaiset päättäjät ja virkamiehet ovat niin onnettomia, että he soveltavat sopimusta Suomen kannalta mahdollisimman huonolla tavalla, vaikka ei tarvitsisikaan. Lopuksi, elleivät lainsäätäjätkään onnistu tyrimään, niin viimeistään oikeuslaitos ryssii homman käyttämällä kansainvälisiä yhteisymmärryssopimuksia Suomea velvoittavana lainsäädäntönä mahdollisimman epäedullisella tavalla.
Sitten vielä pitäisi valita päättäjiksi henkilöitä, jotka eivät luota sen kummemmin itseensä kuin muihinkaan, vaan vainoharhaisesti epäilevät kaikkea. Mutta ilmeisesti 10% kansasta on samanlaisia…

Perussuomalaisillahan olisi käytössään ihan kunnollinen ykköstykki lakiasioihin, Erkki Havansi. Kun hän ei kuitenkaan ole tarjonnut tulitukea sen kummemmin Hankamäelle, Huhtasaarelle kuin Luukkasellekaan, on apuun pitänyt kaivaa eduskunnan kokeneita, nimettömiä, lakimiehiä ja ulkomaisia asiantuntijoita. Ilmeisesti niin kansanedustaja kuin wannabe-kansanedustajatkaan eivät luota kotimaisiin voimiin muuten kuin nimettömänä syväkurkkuna.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Tämä mainio Oskari Wilde on myös todennut seuraavaa: "Some people are wise, the rest are otherwise".

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Noin kirjoittaa Hankamäki, jonka bannilistalla lie muitakin minun lisäkseni. Jos nyt hiukan filosofeeraan tohtorin käytäntöjä, minulla pitäisi olla vapaus kommentoida hänen blogejaan, koska en ole koskaan saanut yhtäkään varoitusta US:n ylläpidolta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Suomen sananvapauden muistoksi - lepää rauhassa!

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Hankamäen tarkeä kansaedustaja ehdokas persuille. Hänen kirjoituksiaan on kehuttu puoluerajojen yli. Huusko saisi kyllä hävetä!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hankamäki ei ole ainoastaan tärkeä, vaan turhankin tärkeä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hankamäki on väärän puoleen kansanedustajaehdokas. Alma-Medialla mitä ilmeisemmin oma agenda tulevissa vaaleissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kallinen on oikeassa, kirjoitus oli surkea, tolkuton ja pyrki johtamaan harhaan. En kuitenkaan sillä perusteella olisi marttyroimassa Hankamäkeä samanmielisten silmissä. Pikemminkin antaisin hänen nolata itsensä julkisesti jotta mahdolliset äänestäjät näkevät millainen tyyppi on kyseessä. Meidän parempien ja oikeassa olevien pitää vain jaksaa korjata ja korjata ja korjata jotta kenellekään jonka päätä ei ole vielä tällä koohotuksella sekoitettu, ei jää käsitystä niissä jotain tolkkua olevan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Perussuomalaiset halutaan julkisesti lynkata ennen vaaleja. Perussuomalaisten vahvin valtti on järkeen perustuva politiikka, siksi heidät on vaiennettava.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun kannatus laskee kuin lehmän häntä, niin eiköhän se vaikeneminen tule luonnollista kautta.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Huusko ja uusi suomi nyt vaan on kallellaan vasemmalla sekä rähmällään islamin edessä, niin yksinkertaista se on. Ei suomessa ole enää vapaata sanaa.

Eipä tänne siksi jaksa paljoa kommentoidakkaan mutta onneksi on muitakin paikkoja, toki se ihmetyttää miten "toimittajien" taso on laskenut kuin lehmän häntä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Kävin lukaisee Hankamäen blogei muutamii . Kun voidaan sanoo olet mitä syöt , voidaan myös sanoa ajattelet mitä luet . Siksi kun Hankamäen blogit pitkiä ja monenmoista asiaa erilähteistä sisältäviä .en viitsi aivo "peseytyä" uppoutumal niihin liiaksi . Aika loppuu kesken jne.

Suomen talouskin pysähtyys jos kaikki Suomes pysähtys ja alkas pyörittelee päivästä toiseen mielessään noita noin laajoi aihepiirei mihin akateemisil on aikaa ja kapasiteettii.

Ennemmin .

--MENNÄÄN ETEENPÄIN !!! , kuten sanoo Jutila elämän kirjassaan .

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Onhan se säälittävää että Suomen media ottaa mallia tässä islamin ja muslimien suojelussaan Ruotsin mediasta, siellähän muslimien hyysäys on viety äärimmilleen. Mitään negatiivista ei Ruotsin valtamedia heistä kirjoita, ja jos joku tavisriikki kehtaa somessa muslimien touhuja kritisoida ikävään sävyyn niin oikeudesta löytää itsensä.

Veikkaan muuten että jos Hankamäki ei olisi persujen edustaja, niin hänen kirjoitustaan olisi tuskin poistettu.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ei akateemisuus ole mikään automaattinen tie viisauteen, Jos et usko, niin kannattaa tutustua Juhana Vartiaisen maahanmuutto poliittisiin ulostuloihin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Marko hamillo sanoin joskus, että Suomessa homma menee niin, että saa kyllä puhua maahanmuuton ongelmista, mutta sen rajoittamista ei saa esittää ratkaisuksi. Hankamäen poistokin viittaa siihen.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Nyyh, itken jo niin paljon.

Suoraan sanottuna Hankamäki on mielestäni melko huono kirjoittaja ja etenkin "puolueasioidensa" perustelija. Monessa yhteydessä hän vain heittää asioita ilmaan aivan kuin ne olisivat totuuksia. Siinä mielessä hän muistuttaa Arto Luukkasta, joka välillä kirjoittaa ihan järkeviä, mutta lähtee sitten hakoteille joissakin asioissa.

Kumpikaan ei kylläkään ole yhtä sekava kuin se eräs henkilö, joka kirjoitti aiemmin täällä. Oliko hänen sukunimensä Oikkonen? Hän vasta oli henkilö, joka rakasti vierassanoja ja monimutkaista ilmaisua. Se on kylläkin mielestäni yleensä merkki siitä, että henkilö ei itse ymmärrä sanomaansa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Monessa yhteydessä hän vain heittää asioita ilmaan aivan kuin ne olisivat totuuksia"

Esimerkkejä tälläisestä? Ainakin toi poistettu kirjoitus oli lähteistetty hyvin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vaikkapa hänen 7.12 blogissaan:

Jos haluaa tajuta, miksi saman päivän uutisissa näytettiin kuvia Ranskassa mellakoivista keltapaidoista ja Britanniassa EU-eroa juhlivista ihmisistä, on ymmärrettävä, että nimenomaan EU:n harjoittama löyhä maahanmuuttopolitiikka, taloudellisen itsemääräämisoikeuden riisto ja pyrkimykset kursia megalomaanista liittovaltioajatusta kokoon väkipakolla ovat johtaneet Euroopan kansat pitämään asemistaan ja oikeuksiensa repaleista kiinni.

Hankamäki esittää mielipiteensä premissinä, yrittämättä edes todistaa sitä. Lienee kuitenkin selvää, että kyse on osatotuudesta, jos sitäkään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Hankamäki esittää mielipiteensä premissinä, yrittämättä edes todistaa sitä."

Todistus tulee uutisista, todellisuudesta, EU:n vastaisuus kasvaa jokaisen integraatiolisäyksen jälkeen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #68

Makkosen kommentti on erinomainen esimerkki mainitusta ilmaisutavasta, vaikka ei Hankamäen esittämä olekaan. Vahvaa mutuilua. Makkosen kunniaksi todettakoon, ettei hän yritä verhota mutuiluaan akateemisesti ansioituneeksi ja kvalifioituneeksi.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #69

Sikäli Max tilanne ei ole reilu kun Hankamäki ei itse pääse puolustautuu tänne blogiin kun arvostelet häntä . Kun hällä ei ole kirjoitus oikeuksia enään .

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #70

Hankamäki itse bannasi melkoisen joukon puheenvuorolaisia, joten hänelle itselleen ei ole voinut kommentoida enää aikoihin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #71

Mutta onko hän blokkauksen jälkeen kommentoinut henkilöä jonka täytyisi saada puolustautua?
Nythän puhutaan itse Hankamäestä joka ei voi puolustautua.

Siinä on ero.

Kyllä Auniolla sinänsä ihan hyvä pointti on.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #72

Jos on eroa, niin se on tavallaan päivastainen, kuin esitit. Hankamäki ainakin kohdallani blokkasi ja sitten kommentoi. Itse en ole Hankamäkeä koskaan blokannut mistään. Uskon olevani Hankamäen banniin totaalisen syytön ja osaton.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #70

Eikö Rajamäen kysymykseen olisi ollut sopivaa vastata, koska Hankamäellä ei ole kirjoitusoikeutta? Moite kuulunee siinä tapauksessa ohjata kysymyksen asettajalle, eikö vain?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Osaatotuudesta tossa ainakin on kyse. En mistä kaikista syistä keltapaidat mellakoivat, mutta kyllä Briti erosivat EU:sta itsemäärimisoikeuden vähyyden ja vastuuttoman maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Työvoiman vapaasta liikkuvuus on haitallista Länsi-Eurooplaa, koska halpatyövoima vie kantaväestön työpaikkoja ja myös lähtömaista joista työikäinen väestö karkaa sankoin joukoin. Briti itse sanovat nuo Hankamäen kertomat syyt lähdölle

https://yle.fi/uutiset/3-8676555

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #75

Täsmennetään nyt, että britit eivät ole eronneet EU:sta. Saattavat erota 29. maaliskuuta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #75

Sehän oli pointtini. Osatotuuksia esittämällä ei ansaita akateemisia kannuksia. Silti Hankamäki kehtaa retostella akateemisilla saavutuksilla, vaikka argumentoinri on, no sanotaan vaikka ei-akateemista.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #75

https://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.com/201...

Kyllä Keltaliivit näyttäisivät vaativan myös EU eroa ja maahanmuuttopolitiikan kiristämistä. Joku ranskaa osaa voisi vielä tarkistaa, että pitääkö käännös paikkansa. Itse yritän selvittää sitä vielä googe kääntäjällä kun on enemmän aikaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hankamäki blokkasi henkilöt jotka pyrkivät oikaisemaan hänen näkemyksiään jotka eivät perustunut tosiasioihin eli tosiasiallisesti kommentoi henkilön kommenttia vaikka ei henkilön nimeä maininnutkaan. Tiedoistaan epävarmat jakelevat banneja, Huhtasaari, Luukkanen, Hankamäki, muutamia mainitaakseni.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Harmillisia ovat kaikki lapselliset kirjoituskiellot. Erilaiset kirjoittajat omine juttuineen ovat oikea kulttuurinen rikkaus. Sellainen rikkaus luo pohjaa keskustelulle ja antaa tilaisuuden nähdä asian muullakin kuin sillä silmällä. jonka päällä istuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset