SakariRajamaki

Helsingin Sanomat levittää äärioikeiston salaliittoteorioita

Petra Nyqvistin ja hänen komppaajiensa mukaan puheet väestövaihdosta perustuvat vain äärioikeistolaisten salaliittoteorioihin. Tänään Helsingin Sanomat kuitenkin julkaisi jutun, joka kertoo pk-seudun väestönvaihdoksesta. Ilmeisesti myös Helsingin Sanomat ovat siirtyneet viha ja valemedioiden rinnalle julkaisemaan juttuja äärioikeistolaisten salaliittoteorioista. 

Jutun mukaan svuonna 2035 joka neljäs helsikiläinen olisi vieraskielinen. Ja hälyytävintä oli, että 2035 alle kouluikäisista joka kolmas olisi vieraskielinen. Artikkelissa myös kerrottiin, että kiivaimmin kasvaisi nimenomaan Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleiden määrä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Minä en yleensä puutu kirjoitusvirheisiin, mutta Rajamäellä alkaa kolmasosa sanoista olla väärin kirjoitettu.

Mikähän näkymää mahtaa sumentaa? Ja ajattelua..

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Kirjoitin jutun nopeasti ja väsyneenä. Nyt korjasin pahimmat kirjoitusvirheet.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kyllä on kauheeta. Hyvä ystäväni on vieraskielinen. Hän puhuu sujuvasti tosin neljää kieltä mutta kyllä tämä kirjoihin ja kansiin merkitty vieraskielisyys on perin juurin pöyristyttävää.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Onneksi Vantaalle ei moista kauhuskenariota ole luvassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Väestönvaihdos on terrorismiin yllyttävä salaliittotermi joka ei liity hesarin juttuun.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jos kaikki asiat kiellettäisiin, jotka saavat jonkun hullun inspiroimaan joukkomurhaan aika moni asia pitäisi kieltää. Islamistiterroristit saavat inspiraationsa koraanista Sinin logiikalla se pitäisi kieltää ihan ensimmäisenä. Isis edustaa täysin oikeaoppista Islamia.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2016012520987585

Mutta tuskimpa Sini ja hänen komppaajansa olisivat koraania kieltämässä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minähän keskustelen termistä. Niinkuin sinäkin. Mutta otat ohjelmallisen position missä itse muka edustat vapautta mutta minä repressiivistä valtaa. Luulisin että sinulla on jonkin verran enemmän valtaa kuin minulla tai sitten me olemme tasavertaisia. Minulla on twittertili, täällä kirjoittelen siinä kaikki. Facebookissa minulla on ainoastaan kavereita ei mitään "yleisöä". Siinä kaikki. Sinusta tiedän vain tänne kirjoittelun.
Eli kun sanot että minä olen kieltämässä jotain käytät härskiä äärioikeistolaista metodia.

Jukka Ryhänen

Siksi kannattaakin muuttaa esimerkiksi Viroon. Siellä ei ole näkyvissä minkäänlaista uhkaa Afrikan ja Lähi-idän suunnalta.

Varmasti vasemmisto nostaa Suomen kukoistukseen uusien kansainvälisten yhteistyökumppaniensa ja työmyyrien kanssa ja keksii maalle hyvässä lykyssä uuden nimenkin.

Voihan sitä sitten tulla turistina ihmettelemään miten hienosti asiat joskus parinkymmenen vuoden kuluttua ovatkaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Myös Virossa moni asia on pielessä mutta rahaa siellä kyllä pystyy säästämään, mm. asuminen on aika edullista.

Rahattomat maahanmuuttajat siellä ei ole ongelma ja ei heitä varmasti Viron kansantalouskaan kestäisi.

Mikäpä siellä on esim. eläkeläisen asua jos muuten viihtyy - Suomi on lyhyen merimatkan takana jos ikävä iskee.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Virossa tapahtui laajamittainen väestönpohjan muutos jo neuvostoaikana.

Jukka Ryhänen

"Feministin Sanomat" on muuten aika epätoivoiselle tasolle vajonnut. Ei tule enää juuri avattua. Lähinnä jonain parodiana niitä naisten (ja feministimiesten) vouhotuksia korkeintaan jaksaa hetken silmäillä ja päivitellä että taas uusi pohjanoteeraus ja ehkä hetken pohtia miten alas tästä vielä voi päästä.

"Tasa-arvo" näyttää toteutuvan jotenkin niin että minkä enemmän sitä vaaditaan sen sokeammaksi ja tyhmemmäksi sitä vaativat muuttuvat.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Normaali EU trendi, ex kotimaassa Belgiassa Brysselissä aikoja sitten ulkomaalaisten määrä on ylittänyt 50% siellä on se kuuluissa Molenbeek (suomeksi myllypuro), Belgian toiseksi suuremassa kaupungissa Antwerpenissa ulkomaalaistaustaisten määrä nousi yli 50% pari viikko sitten, siellä nuoriso huvitelle itseään räjäyttämällä autoja tämän tästä.
Veikkaan että Helsinki on länsimaalaisella (sivistys) tasolla parissa kymmenessä vuodessa.
https://www.hln.be/regio/antwerpen/nieuwe-ontploff...

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Eikö ulkomaalaistaustaisten osuus laskisi niin Suomessa kuin Belgiassakin, jos FVV muuttaisi Molenbeekiin ?

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

Ohessa artikkeli pronssikautisesta väestönvaihdosta Pyrenneiden niemimaalta. Noin puolessa vuosituhannessa Iberian väestö vaihtui miespopulaation osalta käytännössä kokonaan. Kyseessä oli tietenkin indoeurooppalaisten väestöjen suuri esihistoriallinen kansainvaellus, joka muutti itse asiassa koko maanosamme kasvot perusteellisesti. Jutussa käsiteltyjen Espanjan ja Portugalin nykyväestöjen perimästä noin 40 % on peräisin tuosta muinaisesta maahantunkeutumisesta. Maahantunkeutumiseksi sitä on lupa kutsua, vaikka väkivallasta ei olekaan näyttöä.

Viisisataa vuotta on ihmisyksilön näkökulmasta pitkä aika, mutta historiallisesta perspektiivistä katsoen se on pelkkä silmänräpäys. "Aika dramaattista", toteavat tutkijat. No, onhan se dramaattista. Olisiko väestönvaihto ollut estettävissä? Emme tiedä. Todennäköisesti Iberian esipronssikautinen alkuperäisväestö oli yhteiskunnallisesti alemmalla kehitystasolla ja siten voimaton pysäyttämään muuttovirtaa. Onneksi kaikissa kansainvaelluksissa tilanne ei ole tämä. Väestönvaihdoissa ei ole kyse mistään luonnonmullistuksista, joihin ihmiset eivät voisi vaikuttaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10695645

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

1800-luvulla Helsingissä oli enemmän vieraskielisiä kuin nykyään. Ja ruotsia puhui melkein kolmannes väestöstä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja juuri silloin alkoi ns kultakausi jolloin suomalainen kulttuuri sai mahtavimmat teoksensa. Siihen luovuuteen osallistui monenkieliset ihmiset, ruotsinkieliset enemmän tai yhtäpaljon kuin suomenkieliset

Jukka Ryhänen

Niin, silloin näes oltiin uskossa ja käytiin kirkossa. Vanhempia kunnioitettiin, ruumillista kuritusta annettiin jne.

Asiat olivat kunnossa.

Nykymeno olisi pieksetty pois hetkessä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Teoria se on tuokin. Aika kultaa muistot. Varsinkin sellaiset, jotka eivät omia muistoja olekaan, vaan isoisän isoisän.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Aivan. Onneksi itse olen saanut sävykkäämmän kuvan noista ajoista, kupasta ja lavantaudista, bordelleista, naisasiasta ja valtavista yhteiskunnallisista epäkohdista. Ja senkin tiedän ettei uskonto kultakauden luoville sieluille ollut mitenkään keskeinen. Mutta suomalaisuus kiinnosti ja inspiroi.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #22

Ja muistona niistä bordelleista ja kupasta meillä on kirkot.. kyllä kyllä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Ihan oikeasti olen kuullut ihan oikeaa perimätietoa Helsingin pienen suomenkielisen avantgarden tuolloisesta elämästä. Silloin tuotiin Suomeen mm boheemin käsite. Ja korttipeli oli esim Arvo Ylpölle tärkeämpi juttu kuin virren veisuu.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #25

No totta kai kaikkia mahdollisia paheita ja syntejä on aina harrastettu. Eri asia on vaan se milloin niistä on tehty kunnia-asia (kuten nykyään) ja milloin ei.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #27
Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #21

Kovin on läpinäkyvää itsepetoksesi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #23

Juu, kyllä sinä itseäsi voit pettää, mutta et minua.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #29

Meistä jokainen sortuu itsepetokseen aika ajoin. Siksi tarvitsemme objektiivisen "peilin", toisen ihmisen, joka näkee asiain oikean laidan.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jos oikein saivarrella kuten eräät täällä kirjoittaisin, että ruotsinkielisiä ei lasketa vieraskielisiksi. Ruotsinkieliset sopeutuvat jopa suomenkielisiä paremmin, joten siinä ei varmasti ollut ongelmaa. Toisin kuin Lähi-idästä ja Afrikasta tulleet.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei niin, silloin noin kolmannes oli ruotsinkielisiä, kolmannes suomenkielisiä ja kolmannes vieraskielisiä. Kaikki sopeutuivat niin silloin kuin nytkin, ei siinä mitään ihmeellistä saati uutta ole. Kaikkihan tänne joskus ovat jostain tulleet, ihmiskunta ei syntynyt täälläpäin maailmaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Riippumatta siitä miten suhtautuu tähän kehitykseen, niin uskomattoman nopeasti se tapahtuu. Tuskin jatkossakaan hidastuu. Pikemminkin kiihtyy. Tietenkin, jos talous jatkaa laskua, niin sitten ehkä vetovoima hiipuu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Onko ilmastonmuutosvaikutusarviota tehty? Globaalisti eteläisten muuttajien vaikutus lisää hiilipäästöjä (pieni hiilijalanjälki lähtömaassa, suuri täällä) ja maan sisäisestikin muuttaminen yhteen suuntaan lisää rakentamista, josta on päästöjä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Me olemme kaikki muuttajien jälkeläisiä täällä. Kuka mistäkin muuttaneen. Ja se on hyvä asia siksi että geeniperimä on aika laajaskaalainen. Kenellä on isomvanhempi tai isoiso... mistäkin päin maailmaa. Olemme jo nyt täällä Suomessa yllättävän "sekaista" porukkaa.

Mutta, onko nyt niin että tätä väestönsiirtoa / -vaihtoa tulee kiihdyttää omilla toimillamme?
Ymmärtääkseni nuo muinaiset väestönsiirrot, sillä -vaihdoistahan ei ollut kysymys, tapahtuivat tulijoiden aloitteesta, kuten nyt Amerikkaan muutto ja alkuperäisväestön kustannuksella.
En haluaisi että jälkikasvuni joutuu elämään olosuhteissa jotka näyttävät väistämättömiltä jos ei mitään muutoksia politiikkaan tule. Olen heille velkaa sen että jätän vähintään sellaisen maan jonka itse sain vanhemmiltani.
Erään teollisuussuvun mottoa siteeratakseni, "meidän tulee jättää jälkeemme se mitä olemme perineet ja vähän paremmassa kunnossa kuin sen itse saimme".

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Taas tuuba lentää. Kun "valta" vaihtui Venäjälle niin täällä oli alle 20% ruotsinkielisiä ja vuosi silloin taisi olla 1809. Vaikea kuvitella että ruotsinkielisten osuus olisi lisääntynyt vallanvaihtumisen jälkeen yli 30prosenttiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puhe oli Helsingistä ei koko maasta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Löysin "Kouluelämää Snellmannin ajan Helsingissä".
Siinä mainitaan että 1815 ?, Helsingissä asui n. 4 300 henkeä joista suomenkielisiä kokonaista 200,
eli 5 %. 1850 olisi venäläissyntyisten määrä ollut 40%.
1900 - väestölaskennassa olisi jo enemmistö ollut suomenkielisiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset