SakariRajamaki

Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikka on rasistista

Jokapuolelta on kuulunut ulinaa persujen arvopohjasta ja erityisesti kokoomus on siinä kunnostautunut. Siksi(kin) ajattelin kirjoittaa tämän kirjoituksen. Kokoomuksen maahanmuuttopolitiika on rasistista, koska se johtaa olosuhteisiin joissa ihmisiä kohdellaan eriarvoisesti. Kokoomus siis haluaa avata rajat työperäiselle maahanmuutolle, mutta pyrkii estämään toimenpiteet, joilla ulkomaalaisten oikeuksien polkemiseen voitaisiin puuttua. Esimerkiksi, kun tuli ilmi nepalilaisissa ravintoloissa rehottava laaja työntekijöiden hyväksikäyttö, se herätti julkinen keskustelua alipalkkauksen kriminalisoimisesta Petteri Orpo ja Juhana Vartiainen kuitenkin ampuivat  heti alas lakiehdotuksen. Halpatyövoimasta puhuttaessa kokoomuslaiset kuitenkin aina toitottavat, että Suomessa pitäisi noudattaa työehtosopimuksia.

Kokoomus on myös vastustanut pitkään ammattiliiton kanneoikeutta, joilla ne voisivat paremmin pitää ulkomalaisen työvoiman puolia. Puolue on myös vastustanut monilla muilla tavoilla toimenpiteitä, joilla työntekijät voisivat saada paremmin oikeutta. Tästä kärsii etupäässä maahanmuuttajat, sillä heidän on huomattavasti vaikeampi pitää puoliaan huonomman kielitaidon ja lainsäädännön tuntemisen takia. Vai montako kertaa olette kuulleet, että julkisuuteen tulleet 2 euron työntekijät olisivat olleet suomalaisia?

Alipalkattuja työntekijöitä käyttävät etupäässä ulkomaalaiset aliurakoitsijat. Ei siis ole mikään ihme, että suomalaiset pienyritykset ovat käärmeissään, kun kilpailijat käyttävät alipalkattuja miehiä. Kokoomus ei näytä siis ajavan ainakaan pienyrittäjien etuja. Ehkä se on sitten vain suurpääoman asialla, kuten Harkimo sanoo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Halpatyövoimasta puhuttaessa kokoomuslaiset kuitenkin aina toitottavat, että Suomessa pitäisi noudattaa työehtosopimuksia"

Harmittaa, etteivät toimittajat tai opposition älyä kysyä tälläisen toteamuksen perään "miksi sitten vastustatte alipalkkauksen kriminalisontia?" Siks täytynyt itse mennä asiaa kyselemään kokkoreilta ja ne on videoitu. Laitan ne myöhemmin jakoon tähänkin ketjuun.

EDIT: Tässä kyselen asiaa Zysseltä
https://www.youtube.com/watch?v=MWRm62HSg3s

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

https://www.pam.fi/media/1.-materiaalipankki-tiedo...

Kaikista ehdokkaista 85 prosenttia kriminalisoisi alipalkkauksen, kun kokoomuksen ehdokkaista vain 55 prosenttia. Tämä on selvästi ideologinen asia kokoomukselle. Toinen syy varmasti on, että se saa vaalirahoitusta suurpääomalta.

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Syrjintään on ja sitä pitää olla, koska ilman sitä ei ole mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset