SakariRajamaki

Onko Antti Rinteestä tullut rasisti?

Rinteen hallituksessa kiintiöpakolaiset aijotaan valita jatkossa Suomeen sopeutumisen perusteella. Aikoinaan Päivi Räsänen ehdotti samaa, mutta silloin hänet kuitenkin leimattiin rasistiksi tai muuten vain pahaksi ihmiseksi. Siksi on aiheellista kysyä onko Rinteestä tullut rasisti?

Vai onko taas kyse siitä, että asiasta tulee hyväksyttävää silloin kun oikea ihminen ehdottaa sitä? Nimittäin
vuoden 2015 pakolaiskriisin alussa perussuomalaiset sanoivat, että valtaosa turvapaipaikanhakijoista on elintasopakolaisia, silloin tämä oli monien mielestä rasismia esim. sisäministeri Petteri Orvon. Kun Orpo muutamaa kuukautta myöhemmin itse sanoi, että valtaosa turvapaikahakijoista on elitasopakolaisia, silloin tuon asian sanominen ei enää ollutkaan rasismia, vaan moni muu yhtyi Orvon näkemykseen.

Kiva jos näissä asioissa on järki viimein voittanut. Turhan kauon vaan vie aikaa, jos asioista tulee hyväksyttäviä vasta sen jälkeen kun oikea ihminen niitä ehdottaa.. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Noi nyt hölöttää mikä milloinkin heille sopii ja ihmiset kiimassa komppaa. Aivan kuin olisivat menettäneet oman arviointi kykynsä.
Suut vaahdossa vauhkotaan vuoroin rasisti vuoroin jokin venäjä-trolli kun ei niele niiden sönkötystä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Totta, mutta silti niiden juttuja kannattaa komentoida, sillä ainakin noilla kirjoituksessa esille ottamillani ihmisillä uskottavuutta joidenkin silmissä. Toiseksi älykkäskin ihminen voi uskoa noiden juttuja, jos ei ole ottanut riittävästi asioista selvää ja ihmisethän eivät tunnetusti seuraa politiikkaa paljoa. Jos samanlaisia juttuja heittäisiin jossain Nuivanniemessä silloin niitä ei kannattaisi komentoida.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Vähän ihmetyttää ihmisoikeusrääkyjien hiljaisuus, kun kielteisen päätöksen saaneille puuhataan jalkapantoja vihervasemmistolaisen hallituksen toimesta. Jos Sipilän hallitus olisi moista ehdottanut, niin nämä samat kellokkaat olisivat huutaneet pää punaisena rasismia ja uunien kolinaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jos uuni kolisee kannattaa vähentää vetoa, niin klapit eivät enää lennä hormiin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Viittaus uunin luukkujen kolinaan edustaa pahimman luokan antisemitismiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #11

"Uusi hallitus haluaisi laittaa jalkapannan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille. Lisäksi Vasemmistoliitto ehdottaa, että Juha Sipilälle tehtäisiin sama, niin että tiedettäisiin hyvissä ajoin, jos hän lähestyy hallitusneuvotteluita." (Roope Lipasti TS Extra 1.6.2019)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Siinä mis muut puolueet esittää kovempaa linjaa ennen vaaleja kalastellakseen ääniä, niin Antti Rinne tekee just päinvastoin: häviää ääniä puhumalla pehmoisia ja sit vaalien jälkeen vast koventaa linjaa persuist ohi. Mut niinhän teki jo V. I. Lenin!

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Paitsi, että persut kannattaa jalkapantoja selvästi jämerämpiä keinoja paperittomille, eli säilöönottoa. Maahanmuutto on demareille hankala aihe, sillä demareiden duunariosasto ei tykkää mamujen hyysämisestä, kun taas heidän hyysäriosastonsa ei tykkää tiukasta maahanmuuttopolitiikasta. Rinteen täytyy tasapainotella näiden välissä ja se näkyy hänen kannanotoissaa. Kun taas persuissa ei ole mitään hyysäriosastoa, näin ollen Halla-aholla ei ole mitään pidäkkeitä vetää tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Se, että maahanmuutto on demareille hankala kysymys ei ole mikään minun keksimä asia.
https://yle.fi/uutiset/3-10420410

Myös kokkareilla ja kepulla on omat selvästi omat nuiva ja hyysäri osastonsa ja niillä samantapaiset ongelmat kuin demareilla.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

No ei kyl näkynyt kovempi linja viime hallitukses.

Tai siis tätä juuri tarkoitin: persut puhuu hurjia, mut valtaanpäästyä mitään ei tapahdu, vasemmistol on just toisinpäin,

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#6

On jotenkin surullista että olet yhteiskuntatieteiden tohtori ja tutkit politiikkaa, etkä ymmärrä edes politiikan alkeita.

Mitäpä veikkaat jos SDP,Vas ja Vihreät olisivat olleet edellisessä hallituksessa, olisiko maahantulleiden määrä jäänyt n.30 000?

Kuvitteletko oikeasti, että ne bussilastilliset joita haaparannan kautta tuli, tulivat sattumalta sinne busseillaan?
Vai oliko tehty kulisseissa soppimus, että Suomi osallistuu maahanmuuttoaaltoon tuolla n.30 000 määrällä?

Väitänpä että tuosta määrästä on jouduttu vääntämään EU-tasolla melko kovasti kättä, että se on juuri 30 000 eikä vaikkapa 60 000.
Tässä kohtaa se edellisen hallituksen...persut mukaan lukien... saivat määrän pysymään noinkin alhaisena.
Joku avokätisemppi hallitus olisi sopinut huomattavasti isommasta määrästä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #10

Meitsil on sellainen tieteellinen metodi etten usko poliitikkojen puheita vaan arvioin poliitikkoja (a) tekojen; (b) saavutusten perusteella.

Tällaisella luennalla monet ilmiöt näyttäytyvät uudessa valossa!

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"persut puhuu hurjia, mut valtaanpäästyä mitään ei tapahdu"

Tämän takia puoluejohto laitettiinkin uusiksi puoluekokouksessa. Sen jälkeen persut oli niin eri puolue, ettei se enää kelvannut hallitukseen. Lisäksi moni sininen jätti perusut, peruustena se, että se oli muuttunut täysin toiseksi puolueeksi. Nykyinen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja vaativat turvisten palauttamista takaisin Ruotsiin vuonna 2015 tuolloin eivät olleet puolueessa siinä asemassa, että olisivat voineet asialle jotain.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ehkä se Antti on aina ollukki mutta ei oo vaa kehannu kertoa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Onkohan blogisti lukenut linkittämistään uutisista muutakin kuin otsikot? Vaikuttaa siltä, että ei ole, joten kerron yksityiskohtia.

Räsänen ehdotti muinoin, että pakolaisiksi pitäisi ottaa kristittyjä. Rinteen hallituksen ohjelmassa sitä vastoin ei ole mitään tietoa perusteista, millä tätä sopeutumista mitataan. Tässä vaiheessa on siis liian aikaista päätellä mitään Rinteen rasistisuuden asteesta.

Minun veikkaukseni on, että kyseinen kohta - sikäli mikäli sitä siellä on - on laitettu vain rauhoittamaan muutama äänekäs keuhkoaja, jotta on päästy eteenpäin käsittelemään oikeasti tärkeitä asioita. Loppujen lopuksi sillä ei ehkä ole mitään käytännön merkitystä, erityisesti jos sopeutumisen perusteita ei tarkemmin määritellä. Väärä hälytys siis, Hommafoorumilla ei mitään syytä vauhkoontua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eihän Hommafoorumilla mitään syytä vauhkoontumiseen tarvita, sillä Venäjän trollitehtaat syytävät tekosyitä riittämiin. Muun muassa "MV-lehti" perustuu kokonaan sille, ja linkkejä MV:n kirjoituksiin jaetaan Facebookissa sekä Hommafoorumin lisäksi muillakin keskustelupalstoilla, kuten Ylilaudalla ja Suomi24:llä. Toimittajien vainoamiseen ja disinformaation levittämiseen osallistuvat myös äärioikeistolainen Kansallinen vastarinta -sivusto ja Venäjän-mielisenä pidetty vasemmistolainen Vastavalkea.fi. Ylen toimittaja Jessikka Aro sohaisi muurahaispesään, kun hän alkoi kysellä trolleista. Aro soitti Johan Bäckmanille ja kysyi, miksi hänestä levitettiin valheita. Bäckman vastasi, että se oli politiikkaa. Aro kysyi, kenen puolesta. Bäckman sulki puhelimen. Se on ainoa ketta kun he ovat keskustelleet keskenään. Myöhemmin Bäckman ehdotti Arolle monta kertaa tapaamista. Hän lähetti tälle vajaan puolentoista vuoden aikana yli sata viestiä. Aro ei suostunut tapaamiseen. Aroa vainottiin neljä ja puoli vuotta. Poliisi löysi Bäckmanin tietokoneelta viestejä MV:n päätyhjäntoimittajalle Ilja Janistskinille: "Ilja, tässä olis uusin. Löysin hauskan videopätkän."

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Toiset nyt vaan on demokraattisempia kuin toiset...
Se mikä oikestolaisen suusta on vihapuhetta onkin järjen ääni purkautuessaan punavihreästä leipälävestä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jussi tarkalleen ottaen Räsänen sanoi, että kristityt pitäisi laittaa valinnassa etusijalle. Hän ei siis halunnut kieltää muslimien ottamista.

"Suomi ei voi ottaa kaikkia maailman pakolaisia. Sopeutumisen kannalta olisi järkevää valita sellaisia ryhmiä, jotka kulttuurisesti ja uskonnollisesti sopeutuvat tänne, eli asetetaan etusijalle esimerkiksi vainotut kristityt"

Kuulemma sopeutuminen on helpompaa jos perheetjäsenet ovat yhdessä Suomessa. Mitä muita valinta kriteereitä jää jäljelle, kuin uskonto ja etnisyys. Rasismia tai ei niin jos otetaan ylipäänsä kiintiöpakolaisia, niin järkevää ottaa edes sellaisia, jotka sopeutuvat tänne mahdollisimman hyvin.

Räsäsen ehdotus oli tuolloin kuulemma myös perustuslain vastainen. Mahtaako perustuslakikin olla yhtä liukuva käsite kuin rasismi?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Mitä muita valinta kriteereitä jää jäljelle, kuin uskonto ja etnisyys."

Tällaisia kyselee vain sellainen, joka itse ajattelee muita vain uskonnon ja etnisyyden kautta. Minä sain minuutin miettimisen jälkeen kasaan seuraavan listan: ikä, sukupuoli, terveydentila, kielitaito, koulutus ja muu osaaminen, varallisuus.

Räsänen jätti perustelematta, miksi juuri kristityt sopeutuisivat Suomeen paremmin kuin jumalia muilla tavoilla palvovat tai - Luoja paratkoon - ne, jotka eivät palvo mitään jumalia. Siksi Räsäsen ajattelu on helppoa luokitella perustuslain vastaiseksi, siellä kun ainakin vielä kielletään syrjintä mm. uskonnon perusteella.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella"

(Suomen perustuslaki luku 2)

Eli valitseminen sinunkin ehdottamillasia tavoilla rikkoisi perustuslakia, mikäli kiintiöpakolaisten valikointi sitä rikkoisi. Eikä se olisi muutenkaan sen reilumpaa valkata kiintiöpakolaisia esittämilläsi tavoilla, kuin uskonnon perusteella. Omasta mielestäni jos Suomi kerran hyvää hyvyyttään ottaa kiintiöpakolaisia, niin ilman muuta meidän pitäisi saada ne valita tänne sopeutumisen perusteella.

Muslimit pitävät vääräuskoisia ja pakanoita toisenluokan kansalaisina, tässä ehkä suurin syy miksi eivät meinaa sopeutua länsimaihin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Eihän Suomessa ole väliä sillä, mitä sanotaan, vaan sillä, kuka sanoo.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eniten on väliä sillä miten sanoo, ainakin jos osaa sanoa niin hauskasti kuin kirjailija Roope Lipasti TS Extrassa: "Suomi laittoi EU:n polvilleen ja lähetti parlamenttiin herra Hakkaraisen. Asiantuntijoiden mukaan alle vuodessa tilanne on se, että EU maksaa Suomelle 40 miljardia, jos suostumme ottamaan Teuvon takaisin. Samojen asiantuntijoiden mukaan alle 60 miljardin sitä ei kuitenkaan kannata tehdä."

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Sopeutumisen perusteella pitäisi valita kaikkia muita paitsi muslimeita.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jouko kammottavia tapoja löytyy muualtakin kuin vain Islamista lähinnä Afrikkaa tarkoitan. Etelä-Afrikassa esim. joka kolmas mies on syyllistynyt raiskaukseen ja muutenkin Afrikassa on valloillaan monia kammottavia taikauskoisia tapoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset